DEBAT:

Unge kandidater laver lokumsaftale

Af
Carl Andersen

Sofie Amalie Blomsterberg

Kenni Flink og HediyeTemiz.

Fire unge kandidater til dette års kommunalvalg i Albertslund kommune er gået sammen for at få øget valgdeltagelsen blandt ungdommen i kommunen. Det var kun 47,4% af de 19-21 årige og 40,5% af de 22-29 årige som gik ned og afgav en stemme til kommunal- og regionsrådsvalget i Albertslund Kommune ved sidste kommunalvalg i 2013. Det er alt for få mener fire unge byrådskandidater som vil sætte fokus på at det betyder noget hvem der bestemmer 
”Det er ikke ligemeget hvem der sidder og laver budgetter og bestemmer. Vi unge betaler også skat til kommunen, og bør have langt mere at sige.”- Udtaler Carl Andersen fra Liberal Alliance. 
Kandidaterne er fortørnede over, at man vælger at bruge 1,7 millioner kroner på flere toiletter på Birkelundgård. Det mener det er en klar fejlprioritering.  
”Vores skoler er i ringe tilstand, og det undskyldes med at der ikke er penge i kassen. Jeg mener de bare bruges forkert!” udtaler Sofie Amalie Blomsterberg fra Venstre 
Det bakkes op af Alternativets spidskandidat Kenni Fink: 
”Jeg og Alternativets vælgere så nok hellere, at projekter som Cre-A-Town kom på budgettet. Men vi er jo ikke repræsenteret endnu. 
En af grundende til lav valgdeltagelse blandt de unge kan være, at de ikke kan identificere sig med de politiske kandidater. Det skal alene det at partierne opstiller unge kandidater gerne rette op på. 
”Kommunalvalget er om en masse ting der vedrører os unge: Den kollektive trafik, uddannelserne, klubberne og meget andet som vi da skal have indflydelse på. Men det kræver at de unge går ned og stemmer”.- udtaler HediyeTemiz som er opstillet for Det Radikale Venstre. 
De fire kandidater er ved at sætte en aftale op med Albertslund Gymnasium hvor de vil være til stede i det lange frikvarter. Her kan eleverne så skrive på en seddel hvad de ville bruge 1,7 millioner kroner på hvis de kunne bestemme.  
Bag lokumsaftalen om at få de unge ned og stemme er: 
Carl Andersen, 22 årig by- og regionsrådskandidat for Liberal Alliance 
Sofie Amalie Blomsterberg, 24 årig by- og regionsrådskandidat for Venstre 
Kenni Flink, 25 årig spidskandidat for Alternativet 
HediyeTemiz, 19 årig byrådskandidat fra Det Radikale Venstre

Publiceret 14 November 2017 14:54