DEBAT:

Derfor kan der ikke hentes madaffald oftere, når det er varmt

Jens Granholm, Miljøplanlægger, Albertslund Kommune

Til Peter Koch,

Tak for dit indlæg om madaffald. Vi har lige haft en periode med usædvanligt dejligt og varmt maj vejr. Det kan desværre give udfordringer med madaffaldet.

Fra forvaltningens side, kan vi ikke iværksætte en ekstra tømning uden om grundejerforeningen, da det vil betyde en stor ekstraudgift for grundejerforeningen. Og netop for at spare lidt på udgifterne har nogle boligområder helt fravalgt at få ugetømning om sommeren – og deres tilbagemelding til os er, at de godt kan klare sig med 14-dages tømning. Men du peger på en problemstilling, og den vil vi tage op med Brugergruppen.

Vi har netop udleveret nye grønne plastposer til indsamling af madaffald, som er mere vandtætte end de gamle bioposer. Desværre har vi konstateret, at de kan blive lidt utætte i svejsningen. Vi arbejder sammen med Vestforbrænding og de øvrige kommuner om, at de nye poser, I vil få udleveret fremover, bliver af en bedre kvalitet. Vi vil også gerne, at de bliver lidt længere, så det bliver lettere at lukke dem med en god knude.

 

Læs Peter Kochs indlæg om varme og madaffald

Publiceret 18 May 2018 16:00