Lad os få et blåt kors igennem Albertslund Centrum. Arkivfoto

Lad os få et blåt kors igennem Albertslund Centrum. Arkivfoto Katarina Sundelin / PhotoAlto

DEBAT: Et blåt kors igennem Albertslund Centrum

Henrik Skude, Kanalens Kvt. 10, st. tv.

I tresserne blev det moderne Albertslund planlagt. En væsentlig del af planen gik ud på at adskille den gående og cyklende trafik fra biltrafikken. Det var godt tænkt. Det giver børn og børnefamilier en stor tryghed. Man kan roligt lade sine børn selv cykle til skole, kammerater og sport mm.

Fra det nordlige Albertslund kan man cykle til stationen uden at komme ud på de veje, hvor der kører biler. Fra det sydlige Albertslund kan man cykle til Føtex. Der stopper så alle cykelstier.

Hvorfor kan man ikke cykle igennem Centret, så vi kan binde de to dele af byen sammen? Så elever fra Nord kan cykle til Gymnasiet, så ældre fra syd kan cykle til Damgårdshave.

På det ”fandenivoldske” møde i tirsdags, der handlede om at politikerne skulle lytte til borgernes ønsker, høre jeg flere der, uafhængigt af hinanden, rejste spørgsmålet. Og flere, der ligesom mig, havde rejst det flere gange i årenes løb. Mon det bliver denne gang, at kommunen opfylder borgernes ønske?

Udenfor Kongsholmscentret stod en hel parade af cykler. Gad vide hvor mange af dem, der kom nordfra, der har cyklet ”ulovligt” igennem Centret, har trukket igennem Centret eller har kørt ud på vejene?

Lad os få et blåt kors igennem Albertslund Centrum.

En blå cykelsti ned af sneglen – igennem tunnelen – og ned til Føtex. Og en anden blå sti fra indgangen til Musikteatret til Sundhedshuset.

Publiceret 29 May 2018 00:00