Masten blev indviet sidste uge. Foto: Finn Due Larsen

Masten blev indviet sidste uge. Foto: Finn Due Larsen

DEBAT: 5G monster ved Herstedøster landsby

Lis Petersen, Platanhaven 109

Jeg er dybt skuffet, jeg er ked af det, jeg er vred og jeg skammer mig over, hvad jeg er vidne til her i vores pæne grønne og børnevenlige kommune.

I et af kommunens allermest børnebefærdede kryds er der blevet etableret et monster af en mast, der er totalt ødelæggende for trafiksikkerheden.

En avanceret 5G-mast, der kan en hjælpe os med en snes ting, som vist ingen af os vidste, at vi havde brug for. Hvem vil f.eks.lade sin el-bil op i krydset Herstedøstervej/Gl. Landevej? Eller stoppe op se hvad temperaturen er i dag? – de fleste har vist et termometer på mobiltelefonen eller i på displayet i bilen. Og hvis det er til statistisk brug at disse - og mange andre funktioner – f.eks. intelligent lysstyring, måling af regnintensitet eller uv-stråling skal bruges – så kunne man vel ligeså godt måle det ved at kryds, der ligger i et industriområde.

100-vis af børn passerer dagligt dette kryds på vej til og fra skole og fritidshjem – krydset er af samme grund blevet sikret med en særlig fodgænger-grøn/rød tid på lyssignalet!

Herstedøstervej/Gl. Landevejskrydset er et af de æstetisk pænere kryds i kommunen med den gamle Storagergård og vestskoven som 2 elementer.

Det er intet mindre end en skandale, at voksne mennesker har kunne etablere denne rædselsfulde skærm, som ikke kan undgå at fange ens opmærksomhed, når man kommer kørende på dette sted.

At vi skal bruge flere master fremover for at imødekomme større krav til it og digitalisering er nok uundgåeligt, men at masten skal være udformet som denne – i mørke nærmest uhyggelige monsterlignende genstand – og placeret på dette sted, fatter jeg simpelthen ikke.

Oveni at den er fejlplaceret, er den så grim, at man tror, at det er løgn. Vi er en del fra lokalområdet, der daglig bruger skoven til hundeluftning, afslapning eller motionsture, og vi er nu tvunget til, med fare for liv og lemmer, at passere denne gyselige ”Schweizerkniv” eller ”20-i-en-multipæl” som den blev kaldt i AP. Samme sted også benævnt som et slags ”Nyt vartegn for Albertslund” - - - må vi være fri!

Hvorfor mon Albertslund er det første sted i verden, hvor monsteret er sat op? Sagde alle andre med lidt bedre smag mon ”Nej tak”?

Dette er ikke Amerika, dette er ikke et forsøgsområde i Nevadas ørken - dette sted er en idyllisk plet i det smukke Danmark – så kom dog ned på jorden og få den flyttet!

Publiceret 06 July 2018 05:00