Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: Budget 2019 - penge til børn, skoler og sundhed

Leif Pedersen, Mehmet Kücükakin, Vivi Nør Jacobsen, SF

Albertslund skal levere varen, når vi siger, vi er børnenes by. Derfor er det godt, at vi slap for de store besparelser på skole og børneområdet, der ellers var lagt op til i udkastet til budget for 2019. Nu står alle stort set alle kommunalbestyrelsens partier bag et budget for 2019, og det er godt.

A, B, C, V, Å, Ø og vi i SF sikrer investeringer i nye klubber, fortsat afkortede skoledage, som var en SF-sejr i 2018-budgettet, og ikke mindst at antallet af pædagoger og medhjælpere i vores vuggestuer og børnehaver kommer tilbage til 2014-niveau.

I det hele taget er vi i SF rigtig godt tilfredse med de resultater vi har fået med i dette forlig. Besparelser på børn, sundhed og ældre er stoppet og netop afbødning af dem, var vores fokus i forhandlingerne.

SF gik til kommunalvalget i 2017 med fokus på ”Glade børn” og “Stærke skoler”. Derfor var det vigtigt, for SF at børnene og skolerne, ikke blev ramt af de millionbesparelser, der var lagt op til :

Med aftalen om hvordan pengene skal fordeles i Albertslund i 2019, investerer vi i en målsætning om at få flere hænder i vores vuggestuer og børnehaver. Det glæder os i SF, for vi ved, at det tjener sig ind at investere i børnene.

Albertslunds skoler skal fremover udvikles, og der skal investeres i lærernes efteruddannelse. Stærke skoler giver afsættet for at flere børn får et afgangsbevis og kommer videre til en ungdomsuddannelse og et godt voksenliv.

Det grønne aftryk, SF har sat på aftalen er dels en fortsat indsats mod støj og forskønnelse af fælles områder, men mest markant måske, at der ikke sker store besparelser i forhold til miljø- og klimaindsatsen.

Forebyggelse er fremtiden

Sundhed og pleje er områder, som skal have et øget fokus og budget, fordi der bliver flere ældre fremover – også i Albertslund.

I SF tror vi på, at den bedste behandling er forebyggelse. Derfor glæder det os meget, at aftalen også rummer satsninger på forebyggelsen fremover. Forebyggelse er fremtiden.

Aftalen for hvordan pengene skal bruges i 2019, finder blandt andet indtægterne ved de grundsalg, der er i gang.

Vi er i gang med at udvikle os. Nye klubber til vores børn. Flere og spændende boliger til både ældre og familier. Og som vi siger i SF: man kan ikke spare sig til udvikling.

Publiceret 03 October 2018 19:00