Privatfoto

Privatfoto

DEBAT: Lukkede døre

John Lindblad Christensen, Åleslippen 39

I begyndelsen af august skrev jeg et debatindlæg om den forfærdelige tilstand på plejeafdelingerne i Sundhedshuset. Da ingen reagerede, sendte jeg indlægget til byrødderne. To svar!! Og ingenting skete.

Så jeg besluttede at stoppe med at kritisere, når det ikke hjalp noget.

Og så skete der alligevel noget. For nogle uger siden kom brandtilsynet på besøg og beordrede alle branddøre lukket.

Fint nok, men dørene ind til beboernes "lejligheder" er er altså branddøre. Lejlighederne er blevet til "celler".

Nu er situationen nemlig den, at de enkeltvis er lukket inde og dermed overladt til dem selv det meste af tiden. Gangen og terrassen, som ellers er udråbt som indbydelse til fællesskab, er stort set tomme.

Jeg havde en politiker med på to timers rundtur, og vedkommende var tydeligt rystet, men nu, tre-fire uger efter, er dørene stadig lukket.

Ingen protester, hverken personale, politikere eller pårørende. Der er en leder som kunne gøre meget, men siden min første henvendelse for et år siden er der intet foretaget, skønt jeg havde gode og gratis forslag til, hvad mange andre plejehjem anser for naturlige tiltag.

Men altså nu: Tomme farveløse gange, iskolde arkitekttegnede møbler, ingen musik, kun tv uden lyd, ingen aktivitet. Beboerne kører lidt frem og tilbage i deres kørestole i én uendelighed.

Weekenden kan være farlig for beboerne. Jeg har før branddørskatastrofen fundet en beboer faldet om på gulvet inde i lejligheden. Det havde jeg ikke kunnet se i dag med konstant lukkede døre.

Konstant nyt personale, som oven i købet nu indbyrdes taler deres eget sprog, lige nu norsk og tyrkisk. Og muslimerne passer deres bønnetider, og så må fru Hansen klare sig selv så længe.

Jeg taler mest om 3. sal. På 5. har de gjort noget, men væggene er stadig hvide og tomme.

Branddørene holdes åbne med magnetlås, så det ville være let at finde på en anordning, som med ét tryk på en knap kunne lukke alle døre.

Hvorfor gør man det ikke?

Publiceret 06 November 2018 04:00