Rasmus Jarlov. Pressefoto

Rasmus Jarlov. Pressefoto

DEBAT: Lad os bekæmpe trafikstøj

Rasmus Jarlov, erhvervsminister og konservativ folketingskandidat i Københavns Omegn

De fleste danskere bruger hjemmet til at koble af. Her skulle der gerne være fred og ro. Desværre generes alt for mange danskere af trafikstøj. Faktisk er over 700.000 boliger i dag udsat for støjbelastning. Det er alt for mange.

I Københavns Omegn er problemet særligt omfattende. Borgere i Gentofte langs Helsingørmotorvejen, i Lyngby-Taarbæk ved Jægerborgsvej eller Kollegieboligerne i Høje Taastrup ved Østerholmen kan sikkert nikke genkendende til det billede. Og der er masse af andre borgere i Københavns Omegn, der hver dag må leve med støj fra trafikken.

Og det er ikke blot et lille irritationsmoment. Det er direkte sundhedsskadeligt. Den daglige støj kan forårsage både søvnbesvær, hovedpine, forhøjet blodtryk, og risiko for hjertesygdomme. Det anslås, at trafikstøj hvert år er skyld i 600 nye slagtilfælde, og 200-500 for tidlige dødsfald. Med andre ord – trafikstøj dræber.

Det berører altså flere hundredetusinde danskeres daglige ve og vel. Det vil Det Konservative Folkeparti gøre noget ved. Derfor vil vi oprette en sundhedspulje på to milliarder kroner. Det skal gå til støjreduktion rundt omkring i landet. Vi vil starte med de områder, hvor støjen er værst, og hvor flest borgere er udsatte.

Der er forskellige holdninger til motorstøj. Nogle har benzin i blodet, og elsker en motor, der larmer, imens andre foretrækker så lidt støj fra kølerhjelmen som muligt. Vi er dog alle enige om, at trafikstøj ikke hører til, når vi er derhjemme. Lad os derfor sætte ind mod trafikstøj.

Publiceret 13 November 2018 19:00