Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: Gå ikke ind for nedrivning af jeres boliger

Qasam Nazir Ahmad, Folketingskandidat på Vestegnen, Alternativet

Folketinget behandler i disse dage Lovforslag L38, som bedst kendes som Ghettopakke. Egentlig skal lovforslag behandle initiativer til at udvikle eller afvikle de hårde ghettoområder.

Men Flertallet af partierne i folketinget lægger ikke fingre imellem, at almene boliger der betegnes som ghettoområder, skal rives ned så man kan tvangsflytte beboerne til andre steder.

Ikke nok med det, så gør man grin med beboerne ved at finansiere dette gennem Landsbyggefonden. Landsbyggefonden, som udelukkende bruger lejernes penge til blandt andet renoveringsprojekter.

Dette må beboerne se længe efter, hvis det nye forslag bliver godtaget. Jeg er ikke naiv og ved der er udfordringer i nogle områder, men så skal man ikke skære alle over en kam.

Mange af disse udfordringer kan løses gennem en stærkt og målrettet strategi og lokalt samarbejde, da de bunder i sociale problemer. Men man kan ikke snakke om arbejdsløshed, sprogbarriere og kriminalitet og tro, at alle disse udfordringer kan løses ved at skubbe dem væk og ved at rive bygninger ned. Disse områder rummer også en stærk og smuk side og det er fællesskaber der skaber værdi for beboerne og styrker dem i samfundet.

Jeg opfordrer derfor borgerne i kommunen til at lægge et pres på deres folkevalgte, der er fra de partier der går ind for L38, at de skal tænke på jeres fremtid og ikke gå ind for nedrivning af jeres boliger.

Publiceret 22 November 2018 18:00