Privatfoto

Privatfoto

DEBAT: Albertslundernes juleønsker

Sikandar Siddique, Folketingskandidat, Alternativet, Københavns Omegn.

Jeg har i forbindelse med ”Alternativets Juleroadshow, Nisser på fri fod i Albertslund” spurgt de gode borgere i Albertslund om deres juleønske. Albertslundborgere på torvet, kom og skrev deres juleønsker ned, og hængte dem på Alternativets ”Ønske-Juletræ”. Da jeg kom hjem og læste de mange gode hjertevarme juleønsker blev jeg glad. De mange næstekærlige empatiske juleønsker fra Albertslund varmede virkelig mit eget ”Julehjerte” i en lidt kold tid.

Medmenneskelighed og respekt for det enkelte menneske gik igen i flere juleønsker, hvor der især var ønsker om bedre velfærd, boliger og folkepension til ældre medborgere. Bedre forhold og bedre koordinering af ældres sygdom og hjemkomst fra sygehus står højt på min egen politiske ønskeseddel. Et helt konkret og engageret juleønske var forslag om skattefrihed af hjemløses salg af avisen ”Hus Forbi”. Det vil ikke bare komme de hjemløse til gode, men vil være en stor administrativ besparelse, som kan øremærkes til et velgørende formål for de hjemløse. Jeg takker for det virkelig gode forslag, som jeg vil arbejde for, hvis jeg bliver valgt.

Flere af de varme juleønsker fra Albertslund matcher mine egne politiske hjertesager, f.eks. en bedre integrationspolitik, kulturel tolerance og inklusion og plads til alle vores medborgere uanset race og religion. De var flere juleønsker om bedre arbejdsvilkår for de ”varme hænder” på institutioner, skoler og børnehaver, et bedre skoleskema til skolebørnene og tilskud til sundere fødevarealternativer. Alle engagerede, medmenneskelige, uselviske og hjertevarme juleønsker fra Albertslundborgere til deres medborgere. Det var en meget inspirerende lørdag i Albertslund, som gav mig håb og gode ideer til fællesskabets løsninger for et bedre samfund.

Måske Albertslund Kommunes velfærdsinitiativer til f.eks. ældres velfærd, bedre inklusion af minoritetsborgere, et sundere klima etc. afspejles i gode borgeres juleønsker? I Alternativet arbejder vi for bedre velfærd og inklusion af alle medborgere – i et Danmark, hvor alle er med.

Publiceret 20 December 2018 04:00