DEBAT: Muslimer, mand jer op og tag ansvar!

Allan Høyer (DF), medlem af kommunalbestyrelsen:

2018 er gået på hæld og det nye år er så småt i gang. Det betyder også at kommunalbestyrelsen snart skal have sit årlige møde med integrationsrådet. Et møde om varm luft på dåse, om ideer og tiltag som absolut ikke fører til noget som helst. Vi oplever 3 generations indvandrere som er dårligere integreret end deres forgængere, hvis vi ser bort fra de unge indvandrerkvinder som faktisk klarer sig bedre rent uddannelsesmæssigt end mange etniske danske piger. Vi har snakket integration i snart et halvt århundrede, men vi kommer absolut ingen vegne.

Der bor rigtig mange velfungerende og velintegrerede udenlandske familier her i kommunen. Familier som vil det danske samfund, de danske normer og værdier. Familier som opdrager deres børn i demokratiets ånd.

Men - der er også en stadig stigende skare af unge udlændinge som ikke ønsker at blive en del af dette fællesskab. Et fåtal som ødelægger det for flertallet. En flok unge som syntes at bilafbrændinger, stenkast, kriminalitet og en generel manglende respekt for alt og alle er vigtigere end de danske normer og værdier.

Denne udvikling må bremses nu, ellers ender det med at danskerne går på gaden som i Paris. Ikke for at demonstrere og gøre opmærksom på en stigende ulighed og ringere levevilkår, men for at gøre oprør mod en underminering af vores demokratiske samfund. Et samfund som er opbygget gennem generationer.

Det er kun jer udenlandske forældre som kan vende denne udvikling. I må mande jer op og tage et ansvar. Disse unge har brug for tydelige voksne som kan sætte nogle rammer og være et forbillede for dem. For vi har faktisk brug for jer alle.

Rigtig godt nytår.

Publiceret 02 January 2019 09:15