Arkivfoto: Mostphotos

Arkivfoto: Mostphotos

DEBAT: Vi måler normeringerne forkert

Leif Pedersen, Mehmet Kücükakin medlemmer af Kommunalbestyrelsen for SF og Vivi Nør Jacobsen, folketingskandidat for SF.

Tak kære forældre. Tak for at I er gået sammen i et netværk, der sammen gør opmærksom på, at børnebyen Albertslund har ridser i lakken. Det skriver I om i Albertslund Posten og i jeres gruppe på Facebook. Jeres input, jeres oplevelser og jeres viden om hverdagen er vigtig.

I har desværre ret i, at der et sket et skred på, når der kommer til vores normeringer i daginstitutionerne i vores by. Gennem mange år, at har vi i Albertslund arbejdet for, at sikre en god normering, men faktum er, at det går i den gale retning. Det, der går galt, er blandt andet, at vi måler normeringerne forkert. For vi måler i dag på en måde, så alt tæller med.

Sagt på dansk: Det kan godt være, at regnearket viser, at der er voksne nok i institutionerne, men i virkeligheden, skal de voksne dække hinanden ind ved møder, kurser, sygdom og ikke mindst hverdagens dokumentationsopgaver. Det betyder, at de voksne ikke kun er på arbejde for at være sammen med børnene om en hverdag med leg, læring og høj trivsel. Det gør, at der i virkelighedens verden ikke er hænder nok til vores børn.

Og det betyder, at vi nok må se i øjnene, at Albertslund også er del af den trend, som er blevet påvist i en rapport fra Bureau2000 fra 2017, nemlig at børnene i dag har 36% mindre tid med de voksne i daginstitutionerne, end de havde i 1986.

For os i SF findes løsningen ikke i regneark og tabeller. Løsningen findes i et holdningsskifte i forhold til, hvad der er vigtigt. Og når vi så tæller op i regnearkene, skal vi være kritiske overfor hvad, vi tæller med.

Konkret fortsætter SF sammen med andre partier med at arbejde for, at normeringerne bliver reelle – og ikke bare gøres op efter antal ansatte i forhold til antal børn.

Lige nu mener vi, at der er ridser i troværdigheden om vores normeringer, og det er SF’s ambition, at normeringerne bliver til at regne med og tæller hverdagens faktiske virkelighed med.

Publiceret 09 February 2019 07:00