Arkivfoto fra projektmappen

Arkivfoto fra projektmappen

DEBAT: Det er synd og skam

Maria-Louise Lindgaard Galamba, Gamle Landevej 32

Det er sørgmodigt at være vidne til, at den ”skov” jeg så blive plantet da jeg var 10 år, nu skal fældes, før den har fået lov at blive en rigtig skov. En smuk vision, der var båret af et stort borgerengagement, kan blive visket ud med et pennestrøg i en grundejers byggeplan. Mine forældre fortalte med stolthed: ”at engang kan du fortælle dine børnebørn, at du så den her skov blive plantet”. Nu skal den fældes, så der kan blive plads til boliger for de få, til gengæld for friluftsliv og frisk luft for alle.

De grønne områder er det attraktiv, som adskiller Albertslund fra andre vestegnskommuner. Som barn hørte jeg om en ”fingerplan” og om hvordan Albertslund var noget helt særligt, fordi politikerne havde sørget for, at her skulle være natur og grønne områder. Noget som har gjort Albertslund til den mest attraktive kommune på Vestegnen. Nu ser det ud som om, at den unikke politiske vision om en forstadskommune med masser af natur, langsomt skal blive til brænde og flis.

En investor skal selvfølgelig kunne føle sig sikker på, at forudsætningerne for en investering ikke blot ændres. Men fakta er, at den lokalplan som blev vedtaget for arealet i 1987 og som fortsat er gældende, fastlægger at når antenneanlægget bliver utidssvarende og skal nedtages, ”- kan arealerne frigøres for telekommunikationsanlæg og inddrages som en del af den tilgrænsende Vestskov”.

Politikkerne kan starte med at inviterer de mange forskellige friluftsbrugere, der benytter de grønne ”skovområder” nord for Albertslund, til dialog: Skoler, børnehaver og klubbørn der spiller rollespil i skoven, motionsløbere, orienteringsløbere og pensionistklubber på stavgang, børnefamilier på weekendudflugt til naturlegepladsen, lystfiskere ved ”Hundesøen”, ridepiger og drenge på ridestierne, sommercyklister på mountainbikes, fuglekiggere, hundeluftere - og mange, mange flere.

Og sidst men ikke mindst må ideen om etagebyggeri i 4 etager, som er skitseret i bygherrens ”Plan A”, med det samme helt afvises! Med mindre den politiske vision i virkeligheden er en ny Ørestad. Stiforbindelser, natur og grønne områder er Albertslunds største attraktiv, som både holder huspriserne oppe, tiltrækker nye borgere og fastholder de ”gamle” borgere – i flere generationer.

Publiceret 12 March 2019 05:00