Leif Pedersen og Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

Leif Pedersen og Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

DEBAT: SF siger fingrene væk fra skoven

Leif Pedersen, medlem af kommunalbestyrelsen for SF og formand for By og Miljøudvalget, og Vivi Nør Jacobsen, suppleant til kommunalbestyrelsen og folketingskandidat for SF.

Et flertal i Kommunalbestyrelsen vil slagte en bid af Vestskoven for at bygge flere 256 nye boliger. SF sagde nej til at gøre natur til boligområde i By- og Miljøudvalget og i Økonomiudvalget. SF siger nej på tirsdag i Kommunalbestyrelsessalen, og SF vil blive ved med at sige nej til at aflive skoven til fordel for boliger.

Skoven er et helt afgørende åndehul i Albertslund og på Vestegnen. Skoven er modvægten, der skaber balance til by og boliger. Vi skal ikke skære i skoven, for at få plads til boliger. Især fordi der ingen årsag er til det - vi har arealer nok og masser af projekter i gang på Hyldager Bakker, Roholmspark, ALBO grunden og Hjørnegårdsgrunden.

Arealet der er tale om var ind til for nylig landzone. Og stod det til os i SF, skulle det forblive sådan. Vi skal ikke fælde træer og indskrænke landszoner i en tid, hvor flere skal deles om de grønne arealer, efterhånden som Albertslund og Vestegnen får flere borgere. Vi skal i stedet værne om den skoven, som giver ro i hverdagens ræs, som giver ro og giver oplevelser. Det er i skoven vi lader batterierne op, familierne stiller cyklen for at spise madpakker, at hunden bliver luftet, at børn mødes om rollespil og undervisningen vækkes til live for skoleelever.

De, der heller ser boliger end træer på arealet, ser åbentbart ikke værdien af at værne om vores natur og landzoner. I SF kan vi se værdien, og vi har tænkt os at kæmpe for den.

Publiceret 12 March 2019 06:00