DEBAT: Demonstrationer er in - provokationer og vold er not

Paw Østergaard Jensen (Soc.), medlem af kommunalbestyrelsen:

Vi ønsker et levende og mangfoldigt demokrati i Albertslund. Hvor meninger og ideer brydes på respektfuld vis. Vores by er åben og tolerant, også for holdninger, som kun et mindretal støtter.

Jeg vil slås for alles ret til at fremføre deres holdninger, også selvom jeg ved at nogle af disse ville forhindre mig i det samme, hvis de havde magt som de har agt. Retten til ytringsfrihed er for mig den samme, om man kommer med venstresnoede holdninger, fra højre flanke i det politiske spekter, er religiøst funderet eller træder op i midten.

Det er fundamentet vi står på, og man skal ikke gribe til vold for at stoppe andres ytringer selvom de er nok så frastødende !

Men det giver til gengæld heller ikke mening for et samfund igen og igen at give tilladelse til "den samme demonstration" et nyt sted, når formålet alene er at afsøge hvor og hvordan man provokerer mest.

Paludan har afholdt et enormt antal ens såkaldte demonstrationer hvor han selv er formålet, enten som afbrændings ‘happening’ af koranen eller i stalking af folk der har fået ham dømt for racisme i retten. Man kan undre sig over der ikke udstedes polititilhold så han ikke kan nærme sig disse med sit følge og deres videokamera..

Han har sin demokratiske ret til at demonstrere, men på et tidspunkt må samfundet stoppe op og vurdere om vi kan moderere formen så konflikten bliver mindre. Ingen ville argumentere imod at afholde fodboldkampe uden publikum hvis de afstedkom tilskuervold gang på gang.

Jeg foreslår at politiet i højere grad bruger sin ret og magt, ved at tilladelser til denne type demonstrationer gives på et anvist sted, hvor kun tilhængere naturligt finder vej og hvor politiopgaven bliver overkommelig og overskuelig.

Afslutningsvist her en opfordring til boykot af Paludans provokationer. Ekstreme modsætninger har brug for hinanden som undskyldning. Når man deltager i volden, synker man ned på samme lave niveau. Den stærkeste reaktion er tavshed og ryggen til.

Publiceret 18 April 2019 06:00