John Lindblad Christensen. Privatfoto

John Lindblad Christensen. Privatfoto

DEBAT: Hvorfor lukker ældreomsorgen altid i weekenderne?

John Lindblad Christensen, Åleslippen 39

John Lindblad Christensen, Åleslippen 39

mgårdshave har åbent, DaEfter det store personaleskift i "Det åbne aktivitetshus" er der nu efter sigende kommet gang i sagerne, og det nu et meget populært tilholdssted for ældre pensionister.

Men det undrer mig, at der er lukket i weekenden. Hver anden lørdag er der en anden klub, som benytter lokalerne, men ellers står de bare tomme hen.Hvorfor?

Tror man, at de gamle pludselig har rygende travlt? Ja, nogle er sammen med familien, men jo ikke alle. For mange er weekenden uendelig lang og ensom. Der er jo stort set ingen aktiviteter her i byen, hvis man er lidt handicappet.

Også Humlehusene er lukket.

Damgårdshave har åbent, men kun få bruger den mulighed, hører jeg.

Jeg er klar over, at riget fattes penge, og derfor har jeg tilbudt at være der som frivillig hver søndag fra kl. 9.30 til 15.00. Det gik jo fint for to år siden, da jeg stod for sommerferien i fjorten dage. Jeg er jo selv pensionist og kan sagtens klare det resten af året, måske livet. (Jeg er 82 og har altså 18 år tilbage.)

Den normale transportmulighed er også væk i weekenden, og det gør jo ikke situationen bedre for "YYY" eller "XXX" på 94 eller deromkring.

Jeg har selv en tranportcykel og kan hente nogle, men der skal flere til. Så jeg efterlyser hermed piloter til at bringe folk ca. kl. 10 og tilbage ca 14.30 - 15.00

Jeg har spurgt "Cykling uden alder", om de kan være behjælpelige, men der er kun én søndagspilot, og han kan kun en gang imellem. I kunne måske lave en turnusordning af en slags? I er jo ti af slagsen, og der er fire cykler.

Jeg har foreslået det her for borgmesteren og afventer svar, men indtil da kunne venlige sjæle tænke lidt over det og måske være med. Garanti: I bliver (forhåbentlig) alle sammen meget gamle og får selv brug for det her en dag.

I er velkomne til at ringe 2983 4332 eller maile: lindbladchristensenjohn@gmail.com

Publiceret 09 May 2019 05:00