Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

Vivi Nør Jacobsen. Arkivfoto

DEBAT: Der er grund til at tro at vi – sammen – kan lykkes

Leif Pedersen, KB-medlem (SF), Mehmet Kücükakin KB-medlem (SF) og medl. af Børne- og skoleudvalget, Vivi Nør Jacobsen, Folketingskandidat (SF)

Kære Helge og Enhedslisten Albertslund

Vi har en fælles opgave: vi skal sikre minimumsnormeringer, så vores børn har nok voksne omkring sig i vuggestuen og i børnehaven.

I SF er vi ret sikre på, at vi kan lykkes med det. Både her i Albertslund og forhåbentlig også i Folketinget, hvis vi arbejder sammen.

Derfor synes vi også det er lidt sært, at I vælger at bruge tid og krudt på at angribe os i et læserbrev her i avisen, for at være for sent ude, i stedet for at arbejde sammen med os om at løfte opgaven.

I Folketinget har SF fremsat flere lovforslag for at skaffe flertal for en lovgivning om minimumsnormering, men vi har ikke opnået flertal for det.

Men vi bliver ved, og vi tror at vi sammen med jer og andre gode kræfter, kan lægge et pres på Mette Frederiksen.

Sammen sikrer vi, at hun bliver børnenes statsminister, sådan som hun har sagt, hun vil, og ikke bare af navn, men af gavn.

I Albertslund har vi fra SF’s side under de sidste års budgetforhandlinger afvist at sende besparelser ind over normeringerne, som flere steder i vores institutioner forekommer skæve og utilstrækkelige trods aftaler om det modsatte.

Sammen med især Radikale har vi ved de seneste budgetforhandlinger lagt pres på for, at få kortlagt den aktuelle normering og stillet krav om en genopretning, der hvor normeringen halter.

Målet for os er klart: Vi vil, at der er en voksen for hver 3 børn i vuggestuen, og en voksen for hver seks børn i børnehaven. Nu kan vi så læse, at I fra Enhedslistens side mener, at vi vasker hænder. Det synes vi ikke, vi gør.

Derimod er vi meget klar til at give håndslag på en fælles indsats, og se Enhedslisten være sammen med os og andre om at løfte opgaven - både her i byen og i Folketinget.

Som sagt mener vi, at der er grund til at tro at vi – sammen – kan lykkes.

Publiceret 25 May 2019 10:01