Marianne Bigum. Privatfoto

Marianne Bigum. Privatfoto

DEBAT: Vi skylder de unge et Grønt Valg

Marianne Bigum, folketingskandaidat for SF

Fredag morgen var jeg forbi Albertslund og dele foldere ud. På vej hjem i s-toget, mødte jeg en gruppe lokale skoleelever på vej til klimastrejken i København.

De var irriterede, og det kan jeg godt forstå. For de har da krav på at vokse op i en verden, hvor der er bedre styr på er bedre styr på tingene. Og det ansvar ligger altså på os voksne.

De var også bekymrede og bange. "Hvad er det egentlig, der sker om 12 år?"

Det er ikke fair, det vi har haft gang i. Og det er også dumt. For vi ved jo godt, hvad der er det rigtige at gøre, og vi har også løsningerne.

Med så kort tid tilbage, til at få sat den grønne omstilling på skinner. Er det vigtigt ,at vi træffer de rigtige valg. Det her folketingsvalg er nødt til at blive et Grønt Valg.

Jeg mener helt oprigtigt, at jeg kan fikse det her. Jeg har arbejdet både fagligt og politisk med den grønne omstilling i mange år, og jeg har et stærkt rødt ståsted, der betyder at jeg har blik for almenvellet og fællesskabet.

"Engineer the future" står der på min fagforeningsbygning. Og det er lige præcis det vi skal, så stem lige en miljøingeniør i Folketinget ik?

Publiceret 28 May 2019 05:00