DEBAT: Albertslund - en misforstået by

Daniel Roldgaard, 17 år, Hasselhaven 26:

I mine snart to år som hverdags-københavner, har jeg fået meget at vide om mine kære hjemby Albertslund. For det meste har det været de dårlige ting, der er i nyhederne, som bandekriminalitet, stofhandel osv. Jeg føler at Albertslund er en af de mest misforståede byer i Danmark.

Albertslund har mange muligheder for alle mennesker på samfundets spektrum, og blev i 2008 kåret som Danmarks første 100 procent miljøcertificeret kommune. Og med 60 procent af byens areal dækket af skov, er Albertslund et godt valg, ligemeget om du er til beton eller buskads.

Mulighederne for beboelse er mange. Du kan bo i lejlighed villa eller sågar landsby, men ligegyldigt hvor du bor, har du max 10 min til en grøn eng eller skov.

Samtidig med de grønne enge og skove, er der 10 minutter til Valby, og ved hjælp af supercykelstien, kan man stå på Vesterport st. på 40 minutter.

Du kan skabe dig et liv indenfor byens murer. Der er børnehaver, folkeskoler og et spritnyt gymnasium på vej. Sommerferierne, kan såvel som hverdagene bruges i byens idyl. Skovture, badesøen, eller på vestegnens højeste punkt Herstedhøje.

Ligesom i 60’erne og 70’erne er det blevet mere populært at flytte til forstæderne. En ny bølge er på vej, og der skal flere boliger til. Men jeg er sikker på at Albertslund Kommune finder en løsning. Det gør de altid.

Publiceret 20 June 2019 06:00