DEBAT: Albertslund er blevet min by

Louisa Nour, Albertslund:

Jeg har altid følt, at Høje-Taastrup var min by. Jeg er født og opvokset i Høje-Taastrup Kommune,og jeg nåede at bo der i 23 år. Efterfølgende har jeg både boet på Østerbro og i Aalborg.

Aalborg var dog en begrænset periode og jeg vidste, at jeg skulle tilbage til Vestegnen. Det blev så Albertslund og nu har jeg boet med min lille familie i byen siden november 2015.

I 2017 kom jeg i forældrebestyrelsen i mine pigers daginstitution og det er kun gået stærkt siden. 2018 var et hårdt år at være forælder med børn i daginstitution. Endnu hårdere for børnene og det pædagogiske personale. Der skulle spares! For at gøre en lang historie kort udviklede det sig til flere dialogmøder på Rådhuset. Deltagelse i første demonstration om minimumsnormeringer 6. april 2019 i KBH og senere vores lokale demonstration i Albertslund 2. juni 2019.

Det var et godt arrangement, i hvert fald hvis jeg selv skal sige det. Vi var 6 arrangører og flere frivillige som var med til at få dette til at lykkes. Jeg fik oplyst, at der var ca. 500 deltagende, da arrangementet var på det højeste. Flere holdte taler både fra BUPL og FOLA, Nina og jeg holdte tale som forældre og flere lokale folketingskandidater holdte tale.

I denne forbindelse vil jeg gerne slå fast, at det var et forældreopråb og alle partier var inviteret. Nogle partier sagde nej tak og andre svarede ikke. Til selve arrangementet var dog både Radikale Venstre, SF, Socialdemokratiet, Enhedslisten, Alternativet, DF og Kristendemokraterne.

Nu er der ca. gået 14 dage efter valget og forhandlingerne er i fuld gang i Folketinget. Det skræmmende er så, at flere kommuner allerede har varslet besparelser på børneområdet. Jeg var og er stadig målløs og derfor er det vigtigt, at vi ikke stopper her! Vi skal fortsætte med at kæmpe for bedre forhold og især flere hænder i vores børns daginstitutioner.

Vi skal fortsætte med at holde Albertslund Kommune ved ilden og huske dem på, at det her er noget vi mener! Der skal ikke spares mere på vores børn! Budgetforhandlingerne skal snart igang og herunder kommunens spareplan. Det er her vi skal sætte en stopper for, at politikerne får gode ideer om at spare på vores børn. Husk nu, kære politikerne, at under valgkampen var I mange der talte om, at der skulle bedre normeringer i daginstitutionerne.

Det var både Socialdemokratiet, SF, Radikale Venstre, Kristendemokraterne, Enhedslisten, Alternativet og DF. Husk nu jeres taler, løfter, snakke under valgkampen og husk det, når I skal stemme for spareplanen. Husk at I alle var enige om én ting, og det var bedre normeringer og bedre forhold i daginstitutionerne i Albertslund.

Jeg ser frem til nyt dialogmøde efter budgetforhandlingerne, men jeg kan love jer, at vi er mange der følger det tæt. Så jeg håber, at I vil stemme i overens med det I har sagt - især under valgkampen.

Albertslund er blevet min by. Først blev forældregruppen til og i denne uge har jeg oprettet en ny gruppe “Vi hjælper fattige børnefamilier i Albertslund og omegn”. Sammen med Næstehjælperne vil gruppen forsøge at hjælpe de fattige børnefamilier, som er i Albertslund - 390 børn bare i Albertslund!

Det er skræmmende og det bekræfter mig bare i, at børnene har været syltet for længe. Så dette er en kær opfordring til direktionen og de lokale politikere i Albertslund Kommune: Stop med at spare på vores børn. Børnene er vores fremtid, Danmarks fremtid, Albertslunds fremtid!

Vi vil se handling nu!

Publiceret 22 June 2019 05:00