Arkivfoto

Arkivfoto

DEBAT: Svar til AIF Svømning om konkurrencesvømning

Julie Kvetny Jakobsen og Ole Lindholdt, Kultur & Fritid, Albertslund Kommune

Svar til AIF Svømning på læserbrevet: "Hvorfor skal konkurrencesvømmere i Albertslund være dårlige stillet end andre?"

I sommerferien lukker kommunens to svømmehaller, da vi i perioden foretager nødvendige reparationer af bassiner og omklædningsrum, hovedrengøring af svømmehallerne samt vandbehandling, som sikre, at vandet i vores svømmehaller har en ordentlig vandkvalitet.

Vi har valgt at lukke ned i sommerferieperioden for at genere forenings- og skoleidrætten mindst muligt. Det betyder desværre, at elitesvømmerne i AIF svømning får et afbræk i deres træning, eller er nødt til at træne i andre svømmehaller.

I Badesøen findes der et par 50 m. baner, som vil kunne benyttes til elitetræning et par gange om ugen uden for Badesøens almindelige åbningstid. I Albertslund Kommune er vi åbne for at drøfte brugen af banerne i Badesøen i uge 34 og 35 fra 2020 og lave en mere fleksibel træningsform for elitesvømmerne i AIF svømning, så de f.eks. har mulighed for at svømme på helligdage og i ferieperioder. Det kræver blot en aftale med Idrætsdirektøren i god tid.

I Albertslund Kommune bestræber vi os på at tilbyde et rigt fritids- og idrætsliv, hvor alle har mulighed for at være aktive og bevæge sig. For at opfylde vores målsætning forsøger vi, at understøtte foreningslivet bedst muligt med de ressourcer, der er til rådighed på kultur- og fritidsområdet.

Gennem de sidste mange år har foreningslivet efterspurgt flere idrætsfaciliteter, da flere foreninger er blevet nødt til at indskrænke deres aktiviteter pga. manglende haltider. Derfor har kommunalbestyrelsen nu prioriteret at bygge en ny idrætshal ved Albertslund Stadion, som forventes at være færdig i sommeren 2021.

Publiceret 02 August 2019 06:00