Mød forfatteren Maria Helleberg på Albertslund Bibliotek.
Mød forfatteren Maria Helleberg på Albertslund Bibliotek.
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

Mød Maria Helleberg

Forfatteren fortæller om Margrete den første: Rigets frue. Torsdag den 14. april kl. 19 på Birkelundgård

Kom og hør Maria Helleberg fortælle den spændende historie om Margrete den første, Valdemar Atterdags yngste datter, der kom til at regere over hele Norden

Forfatteren Maria Helleberg, der er uddannet magister i teatervidenskab, har siden 1980-erne skrevet et væld af bøger både for voksne og børn – herunder adskillige historiske romaner. Hun debuterede i 1986 med ”Seersken” en roman om Trojas fald, for hvilken bog hun fik Statens Kunstfonds legat. I 2000 udkom romanen: ”Rigets frue” om dronning Margrete den første, der samlede Norden. Historien om Margrete den første er skrevet som en roman, men rummer mange historiske kendsgerninger, for som Maria Helleberg siger:

Hvor går grænserne for fantasien?

Hvor går grænsen for udnyttelse af et virkeligt stof?

Hvornår ophører en virkelig person med at være sig selv og bliver til litteratur?

I 2011 udkom Maria Hellebergs nyeste roman ”Kamma”. Romanen handler om Kamma Rahbek.

Maria Helleberg har udover sit omfattende forfatterskab været aktiv på andre felter. Hun har været formand for den skønlitterære gruppe i Dansk Forfatterforening i 1992-93, medlem af repræsentantskabet for kulturtidsskriftet ”Øjeblikket” og af medieudvalget under Statsministeriet 1994-96.

Hun har endvidere været columnist ved flere aviser og TV-anmelder ved det Fri Aktuelt - samt arbejdet som gæstelærer på Askov Højskole og Reklameskolen.

Hun har været med til at redigere mange værker, og endelig har hun i en periode været tilknyttet Svalegangen” i Århus som husdramatiker.

Maria Helleberg boede i en årrække i Albertslund.

Arrangementet er et samarbejde mellem Albertslund Bibliotek og Kulturhuset Birkelundgård. Der er gratis adgang. Tilmelding på sonjamalling@mail.dk eller tlf. 4363 2737.

Publiceret: 02. April 2011 07:00

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder hver
dag fra Albertslund Posten

Bøger
Forsiden netop nu
ANNONCER
Se flere
Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt
ERROR: Macro disqus is missing!