Medvind for Birkelundgårds venner

Mange albertslundere vil være med til at bevare Birkelundgård og omdanne den til et kulturhus. Nu skal der for alvor arbejdes på at føre idéen ud i livet.

"Vi har mange medlemmer, vores idé har kun mødt velvilje og ikke modstand. Derfor er der al mulig grund til at fortsætte", siger Carsten Wittus. Han er en af initiativtagerne til foreningen Birkelundgårds venner.
Vennerne består af 9-10 borgere fra Albertslund heriblandt en del kunstnere. De har fundet sammen for at bevare Birkelundgård og omdanne den gamle gård til et kultursted.
Sidste uge holdt de et opsamlingsmøde for at se, hvordan situationen så ud. Er der interesse for at fortsætte?
Svaret er et klart ja.

Stor interesse

En anden af initiativtagerne, politikeren Susanne Storm Lind, forklarer:
"Vi har allerede fået 59 medlemmer, og der er en stor interesse blandt borgerne for vores idéer. Derfor blev vi enige om, at vi skal køre videre for fuld styrke. Men da kommunen ikke bare kan træde til og putte penge i projektet, vil vi nu prøve et par år og se, hvad folk vil være med til. I første omgang inviterer vi til stiftende generalforsamling den 24. august kl. 19 på Birkelundgård. Her vil vi stifte foreningen Kulturhuset Birkelundgård. Vi vil fremlægge den plan vi har for huset. Alle er velkomne!" siger Susanne Storm Lind.
En tredje af initiativtagerne er billedkunstneren Steen Kierkegaard Erichsen:
"Ja, foreningen bliver født den 24. august. For at give borgerne en forsmag på, hvad man kunne bruge stedet til, vil vi den 12. september kl. 14 på Birkelundgård lave et åbningsarrangement. Her er også alle velkomne. Man kan få alt at vide om projektet, og der vil blive underholdning og mulighed for at købe forfriskninger. Arrangementet holdes i haven".
Susanne Storm Lind siger, at der nu er lavet en midlertidig hjemmeside, hvor man kan følge processen frem til generalforsamlingen og åbningsarrangementet. På hjemmesiden er det også muligt at give et tilsagn om indmeldelse i foreningen: www.kulturhusetbirkelundgaard.dk
"Desuden skal der nedsættes en række arbejdsgrupper. Vi skal have nogle mennesker, som vil arbejde på at samle penge ind til projektet (sponsorater / fonde), nogle der vil lave praktiske ting som foldere, vedligeholde hjemmesiden osv."

Et dynamisk sted

Birkelundgårds venner understreger, at projektet ikke handler om at omdanne den gamle gård til foreningernes hus.
Det skal være et dynamisk kultursted, som kan rumme en række levende aktiviteter. Kunstudstillinger, forfatteraftener, debataftener, fotoudstillinger, kammermusik, arbejdende værksteder, jazz og café.
Frem for alt handler det om at bevare den smukke gamle gård og gøre den levende. I stedet for i dag, hvor gården kun bruges til mødelokale, lager og opmagasinering mm.
Hele idéen om Birkelundgård præsenteres i øvrigt i forbindelse med Foreningernes Dag den 5. september i Albertslund Centrum. Her har Birkelundgårds venner en torvevogn. Man kan få alt at vide om planerne for gården, og man kan melde sig ind i foreningen.
Interesserede kan også melde sig ind ved at sende en mail til: birkelundgaards.vennergmail.com
Med tiden bliver der sat kontingent på tilmelding, og det vil fremover komme til at koste ca. 150 kr. årligt at være medlem, dette beløb skal gå til at dække alle de praktiske ting, der bliver, før projektet kan blive til noget.
Hvis man vil vide mere om Kulturhuset Birkelundgård, kan man ringe til Susanne Storm Lind på tlf: 61 62 35 03.
brie

Publiceret 07 August 2009 03:00

SENESTE TV