Abildstrøm læser kærlige digte

Jytte Abildstrøm læser op ved ”Den Store Lysfest på Birkelundgård”

LYS I MØRKET På årets korteste dag, mandag den 21. december, er der lysfest på Birkelundgård fra kl. 16 til kl. 18. Der vil være boder med salg af gløgg, æbleskiver, brændte mandler og saftevand. På gårdspladsen vil der være fakler.
Kl. 17 kommer skuespilleren Jytte Abildstrøm og læser op i laden. Hun vil - som hun selv udtrykker det - læse ”kærlige digte og historier, som gør os gode i sjæl og legeme”. Jytte Abildstrøm vil være ledsaget af musikeren Poul Høxbro.
Jytte Abildstrøm har siden 1970 drevet det lille teater Riddersalen, hvor hun startede med at iscenesætte komedien ”Svend, Knud og Valdemar”, hvor hun selv spillede med. Jytte Abildstrøm har i øvrigt været midtpunkt i talrige af de forestillinger, der er sat op på Riddersalen, ligesom hun har medvirket i adskillige film og TV produktioner. Hvem husker ikke Sonjas mor, Norma, i Sonja Fra Saxogade? eller Flyvende farmor? Jytte Abildstrøm har modtaget flere store priser.
Musikeren Poul Høxbro, der har opnået international anerkendelse for sit arbejde med at genskabe en middelalderlig spillestil for instrumentkombinationen af enhåndsfløjte og tromme, har spillet sammen med flere danske musikere og forfattere, ligesom han har optrådt i radio, på TV og på utallige festivaler i Europa, Australien og USA. Poul Høxbro har modtaget et antal danske musikpriser og –legater og har indspillet flere CDer - bl.a. med middelalderensemblet ALBA.
Lysfesten er et samarbejde mellem Kulturhuset Birkelundgård og Albertslund Bibliotek, og det er gratis at deltage i.

Publiceret 08 December 2009 12:00

SENESTE TV