Lyset på vej i Birkelundgård

Lysfesten i Birkelundgårds lade blev en stor succes med masser af glade mennesker og god underholdning

Det skal være skidt, før det bliver godt, siger man.
Det oplevede Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard, da de forleden havde ryddet Birkelundgårds lade og gjort klar til det første egentlige arrangement i forenings-regi – Lysfesten.
Skidt var det, at der var knas med varmeanlægget, så der var temmelig koldt. Smukt sne uden for og ret koldt inde.
Skidt var det også, at lydanlægget strejkede. Så Jytte Abildstrøm måtte klare sig med egen lungekraft.
Men godt blev det alligevel.
"På de to timer, arrangementer varede, var der vel omkring et par hundrede mennesker til vores arrangement. Alle var glade. Der var en god stemning, og vi sørgede for gløgg at varme sig på", fortæller Jørn Jensby fra foreningen.
Arrangementet begyndte med lidt opvarming. Det stod Per Spillemand (Gustafsson) for på særdeles underholdende måde. Han leverede både solosang og fælles-julesange til stor fornøjelse for børn og voksne.
Foreningens formand, Susanne Storm Lind, holdt derefter åbningstalen:
"I dag er det – udover at være hundekoldt - årets korteste dag, og bestyrelsen i Foreningen "Kulturhuset Birkelundgaard" vil gerne fejre at lyset nu er på vej i mere end een forstand – foreningen fik den 8. december godkendt låneaftalen af en enig kommunalbestyrelse, - i sidste uge besigtigede vi lokalerne med Kulturforvaltningen og Miljø-og planforvaltningen – og allerede torsdag og fredag i sidste uge blev laden ryddet", sagde Susanne Storm Lind.
Hun takkede alle i Albertslund Kommune, som havde gjort det muligt for foreningen at benytte den gamle gård til arrangementer. Og takkede de frivillige, som inden arrangementet havde ryddet laden og fyldt fem containere med skidt og gjort klar til arrangementet.
"Vi føler os meget privilegerede, og vil gøre alt for at leve op til det ansvar vi nu har fået, og håber på et godt samarbejde og fællesskab med alle medlemmerne", sagde Susanne Storm Lind.
Hun fortalte, at arbejdsgrupperne nu kan komme i gang. Der skal bl.a. findes penge via fonde til fortsatte arrangementer.
"Snarest i det nye år vil vi udsende en aktivitetsplan med indbydelse til vores 1. generalforsamling den 11. februar - i februar måned har vi planer om at lave en fastelavnsfest og et arrangement med "Hvad er det værd" – også her håber vi, at I medlemmer vil byde ind med hjælp via arbejdsgrupperne af planlægning og afvikling af arrangementerne", sagde Susanne Storm Lind.
Derefter gav hun ordet til Jytte Abildstrøm og Poul Høxbro, der leverede rigtig god underholdning.
Man kan læse mere om foreningen på hjemmesiden www.kulturhusetbirkelundgaard.dk Her kan man også blive medlem.
brie

Sne og kulde ude - men god stemning, lys og varme inde i laden.

Sne og kulde ude - men god stemning, lys og varme inde i laden.

Jytte Abildstrøm og Poul Høxbro stod bl.a. for underholdningen.

Jytte Abildstrøm og Poul Høxbro stod bl.a. for underholdningen.

Varmeanlægget stod af, men man sad tæt og lunede sig med gløgg.

Varmeanlægget stod af, men man sad tæt og lunede sig med gløgg.

Publiceret 28 December 2009 11:01

SENESTE TV