Drømmeprojektet tager tid

”Vi bliver ikke færdige med projektet i morgen. Vi må give os selv et par til at bevise, hvad vi kan og vil med stedet”, sagde Susanne Lind på generalforsamlingen for Kulturhuset Birkelundgaard

Ting tager tid. Sådan er det også med det, som for en masse albertslundere er et drømmeprojekt: At få etableret Birkelundgård som kulturhus.
Foreningen "Kulturhuset Birkelundgaard" holdt forleden sin første generalforsamling. Der var masser af mennesker mødt frem, og formanden, Susanne Storm Lind, sagde i sin beretning:
"Det er vigtigt at sige, at det her projekt bliver vi ikke sådan lige færdige med "i morgen". Vi vil give os selv et par år til at bevise, hvad vi kan og vil med stedet. Desuden ønsker vi, at det sker ydmygt. Vi vil bygge videre på den pionér-ånd, som startede Albertslund i 60erne og 70erne".
Men selvom det måske ikke går stærkt, er der da ingen problemer med at få fyldt kalenderen ud med arrangementer i det kommende års tid.
Den 6. marts fra kl. 14 til 16 afholdes der "Hvad er det værd" her i Stuehuset. 29. april kommer Hans Engel med sit foredrag "Politik er ikke for sarte sjæle" – et foredrag over bogen "Farvel til Slotsholmen".
I haven vil foreningen den 29. maj forsøge at afholde en Majfest med majstang, folkedans, spillemandsmusik og meget mere. 21. august bliver der sommerfest. Senere bliver der lysfest i laden, og der er planer om et foredrag mere til efteråret samt forskellige mindre udstillinger og koncerter indtil næste generalforsamling.
"Som I kan høre har vi mange planer og ideer, som vi selvfølgelig håber kan blive bragt til udførelse", sagde Susanne Storm Lind.

"Vi får ikke lige realiseres vores projekt i morgen", sagde foreningens formand, Susanne Storm Lind.

Ikke altid nemt

"Vi vil ikke lægge skjul på, at det ikke altid har været lige nemt at få de forskellige aftaler på plads og overholdt, men vi i bestyrelsen har stædigt holdt fast i målet forude. Det er at skabe et dynamisk miljø på Birkelundgård, hvor der kan afholdes en bred vifte af begivenheder med et kunstnerisk og kulturelt sigte og ad åre få den smukke gård med gårdspladsen. Det er også at få de fine haver til at fremstå, som stedet der huser en masse kulturelle begivenheder og at "Kulturhuset Birkelundgaard" vil blive et kulturelt samlingspunkt her på Vestegnen", sagde Susanne Storm Lind.
Hun fortsætter som formand for foreningen. Men der var valg til bestyrelsesposterne og suppleantposterne. Så stor var interessen for at være med, at der var kampvalg.
Den nye bestyrelse ser sådan ud: Susanne Storm Lind – formand, Jørn Jensby – næstformand, Birte Nielsen – kasserer, Aase Møller - sekretær og Sonja Malling .
Suppleanter: René Nielsen og Susanne Petersen.
Foreningen har i øjeblikket 142 medlemmer.
Susanne Storm Lind sluttede sin beretning med at sige, at der naturligvis stadig er plads til nye mennesker i foreningen. Man kan melde sig ind uden at gå ind i en af de mange arbejdsgrupper. Men man kan også tage aktivt del i foreningens virke. Der er billedkunstgruppen, foredragsgruppen, arrangements- og planlægningsgruppen, musikgruppen og fotogruppen, som altid har lyst til at få nye kræfter ind.
Man kan læse mere på www.kulturhusetbirkelundgaard.dk
brie

Publiceret 17 February 2010 12:23

SENESTE TV