I kø for at få vurderet de gamle ting

”Hvad er det værd” arrangement hos foreningen Kulturhuset Birkelundgaard blev en kæmpe succes

Rigtig mange kom forbi Birkelundgård for at få gamle ting vurderet af en ekspert. Det var foreningen Kulturhuset Birkelundgaard, der stod bag et "hvad er det værd-arrangement" lørdag eftermiddag.
"Arrangementet tiltrak så mange interesserede, at en del desværre ikke fik vurderet deres medbragte ting", fortæller Jørn Jensby fra foreningen.
Der blev udleveret numre til alle, der havde medbragt en raritet, som de ønskede vurderet.
85 havde medbragt ting til vurdering – hvilket langt oversteg forventningerne om interessen for arrangementet, siger Jørn Jensby.
"Alle der blev der - og det var mange – fik vurderet deres ting og var særdeles tilfredse. Den højeste vurdering opnåede et antikt rejsesæt, indeholdende alle rekvisitter, der er nødvendig for forplejning m.v. på en rejse i begyndelsen af 1900-tallet: en Rejsekasse fra slutningen af 1700 tallet Vurderingen at den i Paris eller London skønnedes at kunne indbringe 30.000,- eller mere".
Der blev vurderet mange forskellige ting f.eks. gamle brocher, ældre malerier, arvestykker, antikke glas, spændende lysestage, buddha-figur eller andet, som kunne tænkes at have en værdi.
Antikvitetshandler Morten Larsen var en særdeles tålmodig vurderingsmand, der omhyggeligt undersøgte de medbragte genstande og gav sit bud på, hvad folks medbragte effekter var værd.
Morten Larsen er indehaver af antikvitetsforretningen Noble Antiques i København.
"Der var tale om en så stor succes, at bestyrelsen for Kulturhuset Birkelundgaard vil prøve at gøre et sådant arrangement til en tradition. Dog skal der ændres på en række ting ved et kommende lignende arrangement, der vil blive afholdt i laden om sommeren – måsket sammen med et årligt tilbagevendende antikmarked", siger Jørn Jensby.

Publiceret 08 March 2010 09:02

SENESTE TV