Hårdt arbejde men stor optimisme

Jørn Jensby er nyvalgt formand for foreningen Kulturhuset Birkelundgaard – men kun for et år

”Året er gået mere end tilfredsstillende. Vi i bestyrelsen er fulde af optimisme”, siger Jørn Jensby. Han er nyvalgt formand for foreningen Kulturhuset Birkelundgaard. Foreningen holdt generalforsamling forleden, og cirka 40 medlemmer deltog.
Jørn Jensby blev konstitueret formand i september, fordi Susanne Storm Lind stoppede af helbredsmæssige årsager.
”Jeg havde tildligt sidste år besluttet at udtræde af bestyrelsen ved denne generalforsamling. Men det forhold, at Susanne meddelte, at hun ikke ønskede at fortsætte, gjorde at jeg genovervejede situationen. Det blev så til, at jeg nu tager et år mere”, siger Jørn Jensby. ”Det vi har bygget op, må ikke tabes. Derfor er det nødvendigt at holde foreningen kørende – og folk står jo ikke i kø for at gå ind i foreningsarbejde, og det gælder stort set alle foreninger!”
Det seneste år i Kulturhuset Birkelundgaard har været præget af en ren overflod af arrangementer. Samtidig har bestyrelsen skullet stå for istandsættelsen af den gamle lade. Så det har været hårdt arbejde.
”Vi er nu nået så langt med laden, at der kun mangler tre ting: Gulvet skal gøres plant, der skal ordentlig belysning, og vinduerne skal sættes i stand”, siger Jørn Jensby. Der er på det seneste sat alarmer op, og den gamle dør kan nu låses. Så man er reelt klar til at holde udstillinger i laden.
”Det kræver fagfolk at få ordnet gulvet og belysningen, så hvis nogen har lyst til at give penge til det, vil det være dejligt”, siger Jørn Jensby.

"Hvad er det værd" er et af de tilbagevendende arrangementer i foreningen.

Mange arrangementer

Året er gået med masser af arrangementer.
”Vi har haft så mange, at der måske skal være lidt færre i fremtiden. Det er jo de samme personer, der står for arrangementerne fra gang til gang. De har været vellykkede, men kendetegnet ved ikke at give overskud. Vi må nok se i øjnene, at hvis foreningen skal fungere godt i fremtiden, skal der penge ind på arrangementerne, så vi får råd til nye ting”, mener Jørn Jensby.
Han har masser af roser tilovers for de mange samarbejdspartnere, der har været til foreningen: Kommunen, biblioteket, Kunstforeningen og Centerforeningen er blot nogle af dem.
”Vi håber på samarbejde med andre foreninger. Det vil f.eks. være oplagt at samarbejde med Jazzklubben om at lave arrangementer på Birkelundgaard”, siger Jørn Jensby.

Kun for et år

Jørn Jensby har meddelt, at han kun ville lade sig vælge som formand for et år.
”Indtil da håber jeg på stor opbakning fra medlemmerne, og håber at flere vil være interesserede i at gå ind i foreningens administrative arbejde”, siger Jørn Jensby.
Ellers ser bestyrelsen sådan ud efter generalforsamlingen:
Sektreær: Aase Møller. Kasserer: Birte Nielsen. Bestyrelsesmedlemmer: Sonja Malling og Susanne Petersen. Suppleanter: René Nielsen og Inger Westermann.
Der er i øjeblikket ca. 170 medlemmer af foreningen. Men der er brug for flere. Det koster 150 kr. om året at blive medlem. Det er helt uforpligtende. Man støtter blot sagen.
Men har man lyst til at gå aktivt ind i arbejdet med at forvandle den gamle gård til et levende kulturhus, er man mere end velkommen – forsikrer man i foreningen!
Se mere på foreningens hjemmeside: www.kulturhusetbirkelundgaard.dk
brie

Kommende arrangementer

14. april: Foredrag om Margrethe I med Maria Helleberg i samarbejde med Albertlund Bibliotek 3. maj: Foredrag Stormen på København af Peter Ellegaard (Stuehuset). Juni måned: Foreningens Fotogruppe udstiller i Laden 19. juni: GallaOpera i samarbejde med Albertslund Bibliotek i gården eller haven. Albertslundkoret indleder med Mamma Mia Musicals. Herefter opera/operetter med Star Tenors (Magnus Gislason, Mats Calven og Fernando Concha). De 3 Tenorer ledsages af Sopranen Cecilia Hjortsberg. På piano Knud Rasmussen. 4. september: Høstfest/Håndværkermarked (Laden) I september: Fotoudstilling (stuehuset) I oktober: ”Hvad er det værd” 13. oktober: Foredrag ved Søren Haslund Christensen. Arrangementet foregår i samarbejde med Albertslund Bibliotek 17. november: Fremvisning af ældre dokumentar- og Spillefilm for foreningens medlemmer.

Publiceret 10 March 2011 09:31

SENESTE TV