Stjernetenorer på Birkelundgård

Stort udendørs opera-arrangement i støbeskeen hos Foreningen Kulturhuset Birkelundgaard

”Vi vil gerne skabe et arrangement, som kan løfte os som forening, og som kan give noget tilbage til kommunen”, siger Jørn Jensby, formand for foreningen Kulturhuset Birkelundgaard.
Foreningen stiler stort. 19. juni bliver der et overdådigt udendørs arrangement i gårdens have med optræden af Star Tenors med Sopranen Cecilia Hjortsberg, pianist Knud Rasmussen og Albertslundkoret.
Der skal være gratis entré til arrangementet, og foreningen opfordrer folk til at tage klapstole, tæpper og madkurven med. Man vil kunne købe drikkevarer og pølser.
”Det er tanken, at det her kan blive begyndelsen på en god tradition”, siger Aase Møller fra foreningen Kulturhuset Birkelundgaard.

Gøre Albertslund kendt

Det var Jørn Jensby, der fik idéen til arrangementet.
”Jeg syntes, det kunne være en god idé med et arrangement, der kunne gøre Albertslund kendt andre steder. Jeg tænkte på, at Star Tenors ville være oplagte og ringede til dem for at høre om mulighederne. De var straks med på idéen og foreslog oven i købet, at sopranen Cecilia Hjortsberg kom med. Men jeg syntes, der skulle mere til, og for at få et lokalt islæt, var det oplagt at spørge Albertslundkoret, om de også ville medvirke. De er rigtigt gode og har for nylig fået ny dirigent.”
Aase Møller, som også synger i Albertslundkoret siger: ”Lige da vi blev spurgt, var jeg nok lidt nervøs. De er jo professionelle og vi amatører. Men vi blev enige om at tage det helt roligt. Vi får lejlighed til at øve sammen nogle gange inden premieren”.

Biblioteket støtter

I mellemtiden kontaktede Jørn Jensby Albertslund Bibliotek, som straks var med på at støtte arrangementet økonomisk via den pulje, biblioteket har til arrangementer ude i kommunen.
Planen er, at der skal en stor scene med lys og lydanlæg op at stå i det ene hjørne af haven til Birkelundgård. Resten af haven kan man opholde sig på, nyde musikken og få en god dag. Foreningen har søgt Kulturudvalget om støtte til scenen. ”Vi håber naturligvis meget på velvilje hos politikerne”, siger Jørn Jensby. ”I det hele taget håber vi, at det vil glæde politikerne, at vi laver sådan et arrangement. De har jo stillet stedet til rådighed for os, og arrangementet skal nok trække rigtig mange mennesker til”.
Programmet for dagen vil byde på populære opera- og operettemelodier leveret af de tre tenorer og Cecilia Hjortsberg. Albertslundkoret vil dels synges nogle melodier selv – bl.a. ABBA – ligesom de vil synge med på refrænet til tenorerne.
Man kan allerede nu sætte kryds i kalenderen.
Opera-arrangementet finder sted den 19. juni. Det er en søndag, og starten går kl. 14.

Om Star Tenors

Star Tenors er det nyeste stjerneskud af underholdning i topklasse med internationalt program og format. De tre Stjernetenorer præsenterer ikke alene kendte Opera, Operettehits og musicals, men kan også croone og ikke mindst synge kendte pophits , som de præsenterer med humor og stil.
De har mange års erfaring i sang og underholdning, og de har sunget tværs over hele USA flere gange og mange steder i Europa, samt i Dubai og Peking i Kina. Trioen består af Mats Calvén, Magnus Gíslason og Fernando Concha Viaux Pianisten er den meget erfarne Knud Rasmussen.
brie

Publiceret 13 April 2011 12:21

SENESTE TV