Find vej på cykelstierne med ny app

Albertslund Kommune har udviklet en app til smartphones, som viser dig vej på kommunens stisystem

Albertslund er en cykelby. Eksempelvis cykler tre ud af fire af eleverne i Albertslunds 1. klasser til skole.
Men det sikre og omfattende stisystem i Albertslund kan godt være lidt svært at finde rundt på.
En ny app - en såkaldt cykelruteplanner - skal være med til at gøre det nemmere at finde vej. Cykelruteplanneren til smartphones er endnu et tiltag fra kommunens side for at få albertslunderne til at cykle mere ? til gavn for miljøet og sundheden.
I Albertslund kører cyklisterne på et sikkert stisytem, der er adskilt fra den hårde trafik på vejene. Denne adskillelse er helt unik og medfører blandt andet, at børnene i kommunen tidligt kan cykle til skole, da de ikke skal passere store veje. Men det kan godt være svært at finde vej på stierne.
Derfor lancerer kommunen nu en cykelruteplanner - en app der kan hjælpe cyklisterne med at finde den hurtigste vej på stinettet. Eksisterende muligheder som eksempelvis Krak viser ikke vej på det særlige stisystem, men blot på vejnettet.
Cykelruteplanneren giver cyklisten mulighed for at indtaste en adresse eller udpege en destination i kortet og få indtegnet en rute direkte på stisystemet. Telefonens GPS sørger hele tiden for at holde cyklisten opdateret om, hvor han/hun er i forhold til ruten. Cykelruteplanneren kan søges frem og downloades gratis på smartphones.
Find den her til iPhone
 
Find den her til Android

Publiceret 30 June 2011 11:08

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV