Statsminister modtager dansk delegation

Marokkos nye statsminister satte tid af til Vestegnens Indvandrer Kvindecenter

En delegation fra Vestegnens Indvandrer Kvindecenter i Albertslund blev modtaget som de første af den nye marokkanske statsminister Abedlilah Ben Kiran.
Centrets besøg i Marokko handlede om at styrke kvinders viden om demokrati, et projekt, der støttes af Kvinfo.
Mødet med statsministeren varede en time, til trods for, at han er en travl mand. Kvindecentret inviterede ham til Danmark, men han sagde, at han ikke behøvede en invitation, fordi han altid har været interesseret i at besøge Danmark for at se på muligheder for et eventuelt samarbejde.
"Hans modtagelse af os gjorde vores fordomme om den nye regerings syn på kvinder til skamme" siger Annette Thielke, næstformand , VIKC.
Ligestilling
Til mødet deltog flere medlemmer af statsministerens parti.
Der blev diskuteret ligestilling derhjemme, på arbejdsmarkedet og i politik. Statsministeren oplyste den danske delegation om, at der er 27 procent kvinder i partiet. Den nye regering oplyste på mødet, at de vil arbejde på at forbedre vilkårene for kvinder med sociale problemer, og man er ved at lave en handleplan.
Den nye regering sætter også fokus på de børn, som af forskellige årsager er droppet ud af skolen og har opfordret forskellige foreninger til at lave opsøgende arbejde i for at få fat i børn.
Børnene kan få undervisning af frivillige med det formål at få dem tilbage til folkeskolen igen.
Udover mødet med statsministeren var de danske repræsentanter på besøg i Center for Menneskeretigheder i Fes, hvor Hakima Lasham Lakhrissi fik en pris for sine frivillige indsatser.

Blandt de danske deltagere var centrets leder Hakima Lasham Lakhrissi, der i Fes fik en pris for sit frivillige arbejde.

Blandt de danske deltagere var centrets leder Hakima Lasham Lakhrissi, der i Fes fik en pris for sit frivillige arbejde.

Publiceret 14 December 2011 09:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV