I kø for at møde Lykketoft

Folketingets formand, Mogens Lykketoft, besøgte Vestegnens Indvandrer Kvindecenter og fik en god debat om bl.a. diskrimination og familiesammenføring

Der var plads til 20, men 45 kvinder kom for at møde folketingets formand, Mogens Lykketoft, da han tirsdag besøge Vestegnens Indvandrer Kvindecenter (VIKC).
VIKC er et rådgivnings- og aktivitets-sted for indvandrerkvinder, som ligger i Albertslund, men dækker hele Vestegnen.
Der var både danske kvinder og kvinder med tyrkisk og marokkansk baggrund tilstede. Kvinderne har lavet noget spørgsmål klar en uge før besøget.
"Debatten med Mogens Lykketoft var spændende", fortæller Hakima Lasham Lakhrissi, der er daglig leder af VIKC. "Der blev debatteret diskrimination, familiesammenføring og mange andre emner. Kvinderne var interesseret i at høre om, hvad der skal til for at få ambassader til at holde deres landsmænd opdateret om den kulturelle og politiske udvikling, der sker i deres hjemlande for at prøve at hjælpe de indvandrere, der har svært ved at give slip på de traditioner de kendte til, da de kom til Danmark".
"Det var svært at forstå de regler som Udlændingestyrelsen bruger i forbindelse med familiesammenføring, og nogle kvinder har brug for juridisk bistand for at få hjælp til at få styr på reglerne. Problemet er, at det er dyrt at hyre en advokat, når der ikke er mange penge i den daglige husholdning", siger Hakima Lasham Lakhrissi.
"Det var super godt at få Mogens Lykketoft på besøg. Det var dejligt, at han gav sig tid til os. Vores kvinder var rigtigt glade for at se ham og komme direkte i kontakt med ham. De følte, at der ikke er langt fra borger til toppolitiker her i Danmark”, siger Hakima Lasham Lakhrissi.
"Debatten blev efterfulgt med et dejligt måltid tilberedt af brugerne af VIKC. Mogens Lykketoft nød maden og samværet med kvinderne”, fortæller Britta Jørgensen, underviser i VIKC.

Hakima Lasham Lakhrissi sammen med Mogens Lykketoft.

Hakima Lasham Lakhrissi sammen med Mogens Lykketoft.

Efter debatten var Lykketoft inviteret til frokost.

Efter debatten var Lykketoft inviteret til frokost.

Publiceret 13 April 2012 10:18

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV