"Funtamentalism" hedder Jens Galschiøts skulptur.

Verdenskendt billedhugger indtager Albertslund

Debatskabende skulpturudstilling indtager Albertslund, når Jens Galschiøts værker udstilles rundt om i kommunen. Det er en del af programmet for den nye sæson i Albertslund Kunstforening

Til maj sprænges den traditionelle udstillingsramme og hele Albertslund indtages af en stor udstilling med den verdenskendte Jens Galschiøts værker af markante skulpturer inde og ude i byens åbne rum.
Det er værker, der har været udstillet rundt om i hele verden, hvor de har skabt stor opmærksomhed og debat om vores grundlæggende menneskesyn og humanisme, som det er lykkedes for Albertslund Kunstforeningen at få til byen.
Udstillingen var i 2012 udstillet på Randers Kunstmuseum og ude i Randers by. Når den kommer til Albertslund bliver den endnu mere markant og gør Albertslund Centrum til ”kunstmuseum”.
Værkerne sætter tanker i sving og vil givet virke provokerende. Det gælder f.eks. "Den indre svinehund", "I Guds navn" og "Funtamentalism".
Det er sidste års store skulpturudstilling i Hyldespjældet, der har givet inspiration til at prøve kræfter med andre, store og spændende tiltag. Her blev udstillet værker af 50 billedhuggere fra hele Europa. En succes, der er svær at følge op. Men den kommende udstilling med Jens Galschiøts værker skal nok give genlyd - også uden for Albertslund.

"I Guds navn"

Nyt program

Udstillingen er højdepunktet i 2013-sæsonen for Albertslund Kunstforening. Man har netop afholdt generalforsamling og udover stor opbakning og udvidelse af bestyrelsen blev det flotte udstillingsprogram for 2013 offentliggjort.
Kunstforeningen byder gennem hele 2013 på et bredt og stort udstillingsrepertoire på det nyrenoverede stuehus til Birkelundgård. Her præsenteres gennem året udstillinger med billedkunstner Rikke Darling, billedhugger Per Sommer, Art Money v/Lars Kræmmer, keramiker Niels Huang, billedkunstner Grete Balle, keramiker Stine Jespersen, Art-Quilterne, billedhugger Eric Lemcke og billedkunstner Susanne Yde.
Sammen med Jens Galschiøt bliver der udstilling med malerier af en tidligere Albertslunder. Det er Michael Grønlunds ekspressionistiske malerier, der sammen med Jens Galschiøts mindre skulpturer udstilles en hel måned på Birkelundgård.
Udover udstillingsaktiviteterne byder Albertslund Kunstforening også på guidede udflugter. I 2013 er der omvisninger på Rudolph Tegner Museum, Grundtvig Kirken, Bispebjerg Bakke, Bjørn Wiinblads Blå Hus samt Vejleå Kirken.
Se mere om Albertslund Kunstforening på www.albkunst.dk

null

Publiceret 20 February 2013 11:56