Agenda Centret lover medvind på cykelstien

Agenda Centret har en el-cykel, man kan få lov at låne for at se, om det er sagen

Tager du bilen, fordi der er for langt at cykle? Er der modvind på cykelstien eller er bakkerne for stejle? Fortvivl ikke – i Agenda Centeret lover medvind på cykelstien og lette bakker. Du kan nemlig låne centrets el-cykel for at prøve, om en cykel med lidt ekstra hjælp kan være noget for dig.
"Vi udlåner el-cyklen, fordi vi synes, det er et rigtig godt alternativ til at tage bilen på de ture, der ellers vil være lidt for lange til, at man cykler. Det kan være, at man har lidt for langt til arbejde, eller det går lidt for meget op ad bakke til, at man har lyst til at cykle på en almindelig cykel. I Agenda Centeret har vi prøvekørt el-cyklen og elmotoren gør en kæmpe forskel. Den giver virkelig medvind på cykelstien," siger energimedarbejder Zacharias Madsen.
Agenda Centerets el-cykel kan hjælpe op til 65 km på en opladning, men det afhænger af vind, vejr og hvor meget hjælp, man vil have. Cyklen er af mærket Batavus, den har 7 gear, og motoren kan indstilles til tre forskellige hjælpeniveauer.
"De fleste har nok en forestilling om, at el-cykler er noget for gamle svagelige damer, men den tid er forbi. Heldigvis! El-cykler er meget bedre end deres rygte, og kan bruges med fordel af rigtig mange. Vi er sikre på, at mange vil blive begejstrede for en el-cykel, hvis de først prøver den, og kommer til at erstatte rigtig mange bilture med cyklen. På den måde kan vi begrænse den forurenende biltrafik til fordel for den mere miljøvenlige el-cykel. Den er selvfølgelig noget dyrere end en almindelig cykel, men der er meget meget langt op til selv den mindste lillebitte miljøvenlig bil. Og så giver det trods hjælpemotoren mere motion at køre på el-cykel end at tage bilen," slutter Zacharias Madsen.
For at låne el-cyklen skal man være mindst 18 år, og ved udlån skal der fremvises ID og man skal lægge 200 kr. i depositum. Kontakt Agenda Centeret på tlf.: 43 62 20 15 eller madsen@agendacenter.dk for at høre nærmere.

Publiceret 30 April 2013 03:00

SENESTE TV