Rune kvittede udsigten til endeløs praktik

27-årig medarbejder er en af eksemplerne på at firma fik årets Virksomhedspris

Gå rundt og kede sig. Konstant søge job. Komme til samtale - og så få beskeden:
"Vi vil godt have dig i praktik, men vi vil ikke ansætte dig."
Sådan var tilværelsen i lang tid for Rune Laursen.
"Når jeg får sådan en besked, så bakker jeg helt ud", siger den i dag 27-årige medarbejder hos virksomheden Cramo.
"Jeg er klar til lidt af hvert når det handler om job, men hvis det bare er praktik og aktivering, så bliver det for kedeligt i længden."

Et godt bud

Han var egentlig påbegyndt en uddannelse som lager- og transportmedarbejder, men fik ikke fuldført, og efter lang tids ledighed var han egentlig begyndt at tvivle på at nogen ville have ham "ind i folden".
"Jeg vidste ikke, hvad jeg skulle lave. Der var ikke så meget at stå op til."
Men så skete der noget, fortæller Rune, mens vi er bænket lige der, hvor hans aktiverings-tilværelse endte. Nemlig i en af Cramos bygninger, hvor diverse maskiner til bygge og anlæg, lifte og hejs, står linet op og skal klargøres.
For hvor mange firmaer holder sig tilbage for at ansætte unge langtidsledige, var man i Cramo ikke i tvivl:
Rune var et godt bud på en klargørings-medarbejder.
Dermed er han en af eksemplerne på, hvorfor firmaet fik årets Virksomhedspris i Albertslund Kommune. Prisen, der gives til en rummelig og fleksibel arbejdsplads.

"Megafedt"

"Vi fik en kontakt fra Jobcentret, og vi besluttede at give Rune en prøvetid på et halvt år", fortæller Jesper Wihlborg, afdelingschef i Cramo.
"Det viste sig hurtigt, at Rune var en meget stabil arbejdskraft, ja, han er et godt eksempel overfor andre, kunne vi se. Han er en af dem, der virkelig gerne vil arbejde og er klar til at give en ekstra tørn."
Senere blev prøvetiden til en fastansættelse, og Rune er faldet godt ind i jargonen på arbejdspladsen.
"Det er megafedt. Jeg kan især godt lide det at der er frie tøjler her. Så længe man gør det man skal, er alt i orden", siger en glad Rune Laursen.
Det bekræfter Jesper Wihlborg:
"Jeg står ikke og tjekker mine medarbejdere. Jeg går ud fra at hvis der har været lidt en "slapper" den ene dag, så giver man den en skalle den næste. Det vigtigste for mig er, at folk er ansvarsfulde."

Ikke alle kan

Den rummelige tilgang til medarbejderne blev altså anerkendt, da Cramo fik årets Virksomhedspris. For Jesper Wihlborg er det naturligvis et stort skulderklap for indsatsen med at få ansatte, som andre virksomheder er mere tilbageholdende overfor.
"Men det er ikke alle, der kan leve op til den rummelighed. Nogle må vi opsige samarbejdet med, sådan er det jo."
Men der er absolut ingen udsigter til, at samarbejdet med Rune Laursen skulle opsiges.
Begge parter er helt tydeligt tilfredse med tingenes tilstand, og snakken går med afslappet humør over kaffekrusene i hallen, hvor maskiner står klar til at blive klargjort.
due

Publiceret 03 May 2013 06:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV