Fra

Fra "Den store Gatsby". Fra v. Tobey McGuire, Leonardo DiCaprio, Carey Mulligan og Joel Edgerton.

Den store Gatsby - og østrigsk kærlighed

To meget forskellige film får premiere i Albertslundbiograferne

Den unge spirende forfatter Nick Carraway (Toby Maquire) flytter i foråret 1922 fra Midtvesten mod den strålende østkyst – nærmere betegnet New York.
I forbindelse med hans egen jagt på "The American Dream" flytter han ind i et hus på Long Island og bliver nabo til den mystiske Jay Gatsby (Leonardo DiCaprio), som lever alene i sit enorme og luksuriøse hus. Hver aften holdes der kæmpe ekstravagante fester, hvor jazzen svinger, trusser forsvinder og rygterne svirrer.
Sådan er oplægget til "Den store Gatsby", en litterær klassiker, som mange generationer har tygget sig igennem. Den blev filmatiseret i 1974 med Robert Redford i hovedrollen, og nu rammer en ny version biograflærrederne. Den kan fra torsdag 16. maj ses i Albertslundbiograferne i 3D.


Kvinde-længsel

En helt anden slags film, der får premiere samme dag, er den østrigske "Paradis kærlighed".
Her følger vi 50-årige Teresa, der bor i en lejlighed i Wien sammen med sin teenagedatter og et par katte. Hun passer sit kontorjob og sit hjem og prøver efter bedste evne at opdrage datteren. Men hun brænder efter mere.
Hun længes efter kærlighed og opmærksomhed. Omkring sin fødselsdag tager Teresa på en luksuriøs badeferie til Kenya, og her møder hun alt det, hun har savnet. Unge, smukke afrikanere byder sig til fra alle sider. Men kan hun stole på dem?
due

Publiceret 10 May 2013 10:09