Om lidt bliver det sommer

Majfesten på Galgebakken er et sikkert tegn. Marie Iversen fra Galgebakken har skrevet om festen

Majfest på Galgebakken er et tegn på sommerens komme. Det mener Marie Iversen fra Galgebakken. Hun har skrevet om majfesten her:
Børn i alle aldre smider skoene og vinterens generthed, når de optræder på scenen og selv passer boderne bagefter.
De voksne bidrager med lagkager, muskler og lommepenge, og indtægterne går til et børnehjem i Tanzania.
Rygterne siger, at traditionen med at rejse en majstang stadig lever i visse dele af Danmark, selvom denne gamle skik ellers stort set er overtaget af sankthansbålet.
I Galgebakken bliver fejringen i hvert fald holdt i hævd med en majfest, der varsler sommerens komme så sikkert som amen i kirken.
Lørdag den 4. maj i år blev festen afholdt med deltagelse fra Lilleskolen og institutionerne Ved Vejen, Baunegården og Bakkens Hjerte.
Majfesten er en begivenhed med indbygget optimisme, for de fleste aktiviteter foregår under åben himmel. I år var vejret strålende, hvilket kom bag på festens stampublikum, der nok er mere vant til at bide tænderne lidt sammen.
Der var mange røde næser og kinder at spotte, da eftermiddagen gik på hæld. Som altid optrådte børn i alle aldre på scenen foran beboerhuset, hvor den ene gruppe unge artister afløste den anden hele eftermiddagen.
Vuggestuen åbnede festen, som hoppende frøer. Børnehavebørnene fra Ved Vejen og Baunegården havde sammen indøvet en hel cirkusforestilling med vilde dyr, klovne og akrobater.
Baunegårdens fritidshjem præsenterede flere rockband med børn i alderen syv til ti. Deres sange om børns venskab og hverdag har efterhånden status af klassikere, som mange af tilskuerne kan synge med på.
Baunegårdens klub brillerede med coverversioner af tidens mest populære hits. Bakkens Hjerte brød igennem lydmuren med et rigtigt garageband, og deres dygtige dansepiger leverede en flot finale.
Når børnene ikke lige optrådte, stod de bag disken i deres egne boder – eller var rundt og prøve de andres. Mulighederne var mange: ansigtsmaling, dåsekast, fiskedam, snobrød, kartoffelknusning, candyfloss, hoppeborg og trampolin var nogle af trækplastrene.
Stærke fædre fik lov at arbejde for føden ved ”vikingeskibene”, der ikke lod Tivolis børneforlystelser noget tilbage at ønske – at dømme efter de begejstrede og til tider let grønlige børneansigter, der gik derfra.
Den mest populære bod var selvfølgelig kageteltet, hvor de lækkersultne kredsede om en overdådig buffet med 50 forskellige lagkager. Personalet fra Ved Vejen ventede som altid tålmodigt bag disken på de mange små kunder, der granskede udbuddet omhyggeligt, før den store beslutning blev taget! Majfesten er slut, men sommeren er heldigvis kun lige begyndt.
Nu kan børnene glæde sig til børnefestugen – og sommerferien. Helt i festens ånd går de 15.563 kr indsamlet ved Majfesten, til et børnehjem/skole i Tanzania, School of St. Jude.
Med venlig hilsen Marie Iversen
Foto: Louise Hemstra

Publiceret 29 May 2013 03:00