Tre elever fra Kongsholm, Lea, Nadia og Lærke, der fik stort udbytte af

Tre elever fra Kongsholm, Lea, Nadia og Lærke, der fik stort udbytte af "Drughunter".

Elever i videnskabelig finale

Tre elever fra Kongsholm Gymnasium & HF deltog i "Drughunter"

Kongsholm Gymnasium og HF var med, da der blev holdt finale i "Drughunter", en konkurrence som lægemiddelvirksomheden Lundbeck afholdt på domicilet i Valby.
"Drughunter" er en årlig tilbagevendende konkurrence indenfor biologi, kemi og bioteknologi, og i år var det første år at elever fra Kongsholm Gymnasium og HF deltog.
Tre elever fra Science studieretningen - Lea, Nadia og Lærke - der sammen med deres kemilkærer, Lone Chortsen, udgjorde deltagerfeltet.
Konkurrencen omhandlede Lundbecks forskningsområde, Lægemidler der påvirker central nervesystemet. Op til finalen havde gymnasieklassen arbejdet projektbaseret med dette område i kemiundervisningen.
Der blev brugt meget tid ved computeren for at finde kilder til at besvare de mange stillede spørgsmål. Undervejs i projektforløbet var der besøg af forsker fra Lundbeck, Ph. D Berith Bjørnholm, der fortalte om sin arbejdsplads og forskning. 

Klar til revanche

På Forskningens døgn, var der besøg af læge Morten Ruwald fra Hvidovre Hospital, der fortalte om sin forskning i at diagnosticere tuberkulose i fattige områder i verden. 
48 andre gymnasieklasser fra hele landet deltog i "Drughunter, hvor der var velkomst ved minister for forskning, innovation og videregående uddannelser Morten Østergaard (Rad.), efterfulgt af postersessioner, hvor eleverne skulle gennemgå deres videnskabelige plakat, som i fagsprog kaldes en poster. 
På denne poster, skulle den opgave som Lundbeck forskerne havde stillet, været besvaret. Efter fremlæggelsen var der spørgsmål fra dommerne, men også gode råd. Eleverne fra Kongsholm Gymnasium og Hf klarede det rigtig fint. 
I kemi kategorien blev det Holstebro gymnasium der vandt. Men Kongsholm erklærer sig klar til revanche næste år.
due

Morten Østergaard (Rad.), minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, bød velkommen.

Morten Østergaard (Rad.), minister for forskning, innovation og videregående uddannelser, bød velkommen.

Publiceret 07 June 2013 06:00