Få varmetjekket dit hus før vinteren kommer

Agenda Centeret tilbyder gratis termografering

Er der utætheder i dit hus, der giver en høj varmeregning? Er det ubehageligt at opholde sig i dele af huset på grund af træk? Så er der hjælp at hente hos Agenda Centeret, der nu tilbyder gratis termografering i Albertslund. Med Centerets nye infrarøde kamera kan de tage billeder, der viser temperaturforskelle og dermed afslører, om der kommer kold luft ind i huset gennem sprækker og revner, om isoleringen i hulmuren er faldet sammen, om isoleringen på loftet trænger til et eftersyn, om ruderne har set bedre dage eller om døre og vinduer lukker tæt.
”I Agenda Centeret er vi meget glade for, at vi nu kan tilbyde gratis termografering”, siger Zacharias Madsen fra Agenda Centeret. ”Det er først og fremmest ejerboliger tilbuddet henvender sig til, fordi ejerne selv kan gøre noget ved deres huse. Tilbuddet er en del af vores projekt ”50 veje til den nye energiby”, hvor vi med 50 forskellige initiativer sættet spot på energibesparelser og vedvarende energi i Albertslund. Den allerbedste måde at gøre noget ved energiforbruget, er ved at fokusere på boligen. Det er her det største potentiale for energibesparelse ligger, dermed også de største muligheder for en lavere varmeregning, men det giver også, og ikke mindst, en meget bedre og lunere bolig at leve i. Så et godt sted at starte er at gribe fat i os og lave en aftale om termografering. Så kommer vi, tager billeder og snakker om, hvor problemerne er, og hvad der kan gøres ved dem. Det skal dog siges, at vi ikke er bygningsteknikkere, så vi kommer ikke med en færdig plan og beregninger på, hvad der kan gøres og hvad det koster. Vi er mere ovre i afdelingen for at identificere problemerne. Efterfølgende kan man så kontakte en håndværker eller energivejleder, der kan give godt råd om, hvad der bør gøres”.
Det er kun muligt at termografere, når det er koldt udenfor – helst frostvejr. Derfor skal det gøres om vinteren. Man kan kontakte Agenda Centeret på tlf. 43622015 eller mail madsen@agendacenter.dk, for at lave en aftale. Centeret oplyser, at de også har anskaffet sig en radonmåler, hvis nogen kunne tænke sig at få deres hus målt for radon.

Publiceret 23 November 2013 06:00

SENESTE TV