Lars Toft:

Vi kvitterer for det store arbejde med Birkelundgaard

Politikerne har sagt ja til at udarbejde en plan, der kan videreudvikle Birkelundgaard som kulturhus

“For fem år siden gik en række lokale ildsjæle sammen med det formål at bevare den smukke Birkelundgaard og udvikle stedet som kulturhus. Siden har foreningen Kulturhuset Birkelundgaard skabt en stor række af kulturaktiviteter på gården, og de har mere end det: De har nemlig også arbejdet og gjort stedet nogenlunde egnet til deres aktiviteter. Især laden har været en udfordring. Foreningen har over 500 medlemmer og er dermed en af de store i byen. Denne her sag handler om at kvittere for det store arbejde, foreningen har lagt i det”, sagde formand for Kulturudvalget, Lars Toft Simonsen (Soc.), da Kommunalbestyrelsen på sit aprilmøde skulle behandle en handlingsplan for udviklingen af Birkelundgaard til kulturhus. Et såkaldt kommissorium.

Bedre rammer

Lars Toft Simonsen sagde, at sagen bunder i en budgetaftale, som giver 250.000 kr. i år til at få udarbejdet en plan for de fremtidige ønsker med gården. Desuden er der de efterfølgende to år afsat to gange 2 mio. kr. til at føre planen ud i livet.
“Men jeg vil godt sige, at bevillingen skal gå til at give plads til flere kulturelle aktiviteter på Birkelundgaard. Pengene skal bruges til at skabe bedre rammer, så de mange frivillige aktiviteter, der finder sted, kan fortsætte og udvikles”, sagde han. “Pengene skal altså ikke gå til f.eks. et nyt køkken eller til inventar”.
Der skal nu nedsættes en arbejdsgruppe, der skal komme med et oplæg til de fremtidige aktiviteter på stedet og en tidsplan. Planen skal i høring, og den skal til slut vedtages på kommunalbestyrelsesmødet i december.

Konkrete idéer

Susanne Storm Lind (Soc.) var en af de ildsjæle, der for fem år siden satte projektet i gang. Hun var foreningens første formand, og i dag er det Jørn Jensby.
Susanne Storm Lind sagde på kommunalbestyrelsesmødet, at hun var meget glad for, at der nu er en plan, så de fem år gamle idéer for stedet kan blive konkrete.
“Som borgmesteren tidligere har sagt, så skal der laves en plan, der støtter op om Foreningen Kulturhuset Birkelundgaards fine aktiviteter. De fleste ved nok, at Kulturhuset Birkelundgaard er mit hjertebarn. I dag er det fem år siden, jeg tog initiativ til at sammensætte en støttegruppe bestående af lokale kulturelle ildsjæle, som ville arbejde målrettet på, at gøre den nedslidte Birkelundgaard til andet end en kommunal oplagringsplads, afholdelse af kommunale kurser, mødelokaler og opbevaring af Beredskabet”.
“Nu er vi rigtig mange der glæder os til den spændende videreudvikling af Birkelundgaard, der om nogle år vil fremstå, som en endnu smukkere gård - fyldt med mange forskellige kulturelle aktiviteter”, sagde Susanne Storm Lind.

Beredskabet

Mehmet Kücükakin (SF) sagde ganske kort, at SF glæder sig til at se arbejdsgruppens forslag til udviklign af Birkelundgaard.
Lars Gravgaard Hansen (Kons.) syntes også godt om forslaget.
“Når vi nu skal til at se på gården, så lad os dog finde et bedre sted at placere Beredskabet, der holder til. Vi vil skabe mere liv på stedet, og så bør der ikke være noget, der er lukket på gården”, sagde han.
Steen Christiansen (Soc.) sagde, at det var en af årsagerne til, at beredskabet også er med i den arbejdsgruppe, der nedsættes.
Paw Østergaard Jensen (Soc.) syntes godt om idéen, men mente også, at man skulle huske på f.eks. Albertslund Kunstforening, der har holdt til på gården i 15 år og ikke kun fem år som foreningen Kulturhuset Birkelundgaard.
Lars Toft Simonsen sagde til Lars Gravgaard Hansen, at beredskabet på længere sigt ikke skal være på Birkelundgaard. Han sagde til Paw Østergaard Jensen, at kunstforeningen holder deres arrangemeter i stuehuset og at de naturligvis fortsat kan gøre det.
“Det er primært laden, vi har kig på. Vi har nedsat en arbejdsgruppe med alle de aktører, der bruger stedet. Jeg er ikke bekymret for, at de nok skal finde en god plan for udvikling af stedet”, mente Lars Toft Simonsen. “Men når vi har denne sag på bordet i dag, skyldes det jo alene det store arbejde, som mange frivillige kræfter har lagt på gården indtil nu”, sluttede han.
Sofie Amalie Blomsterberg (V.) sagde, at Venstre også ville støtte forslaget, til gavn for de mange frivillige kræfter på stedet, men hun syntes stuehuset trængte til renovering.
Steen Christiansen mindede om, at der var afsat 2 mio. kr. i sidste års budget til renovering af stuehuset.
Derefter tiltrådte en enig kommunalbestyrelse sagen.
brie

Publiceret 10 April 2014 11:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag Albertslund Posten
SENESTE TV