15 måneder efter det første spadestik står vi så her midt i Kvickly, sagde borgmester Steen Christiansen i sin tale.

15 måneder efter det første spadestik står vi så her midt i Kvickly, sagde borgmester Steen Christiansen i sin tale.

Se billederne:

Flaget kom op for centerbyggeriet

Rejsegilde på plejecenter og sundhedshus, der ventes færdig i slutningen af 2015

Så kom det så langt.
Kranerne er væk, og 15 måneder efter første spadestik blev der tirsdag eftermiddag holdt rejsegilde på det store centerbyggeri.
Flag og krans var hejst op, som det sig hør og bør, og det samme gjaldt de traditionelle pølser. De var i den mindre traditionelle ende, nemlig økologiske, og en pølsevogn var kørt ind på den store byggeplads, klods op af den kommende Kvickly, og tæt på det der skal blive til en 11 etagers høj bygning.

Skaber mere liv

Inde i den kommende Kvickly var håndværkere stimlet sammen, i selskab med repræsentanter for kommunen, MT Højgaard og alle andre der har en andel i prestigebyggeriet.
"Det er en stor oplevelse for mig, at vi nu er nået så langt", sagde borgmester Steen Christiansen (Soc.) i sin tale, hvor han tog et kig ind i fremtiden.
"Byggeriet vil skab mere liv i Albertslund Centrum, og det vil bygge bro til sundhed og pleje."
Steen Christiansen så også frem til, at plejecentret og sundhedshuset kan være rammen om flere kulturelle aktiviteter, i form af jazzkoncerter og arrangementer for børn.

Lavenergi

At der er tale om lavenergi, blev også rundet i talen;
"Det vil kun bruge en tredjedel af det nuværende strømforbrug", sagde Steen Christiansen, der bemærkede, at når højhuset på 11 etager er helt færdigt, vil det ikke længere kun være københavnerne, der kan kigge ud til Albertslund:
"Så vil vi også kunne kigge den anden vej".

Rundvisning

Fra MT Højgaards side roste Jesper Nordby håndværkerne for at have udført et godt arbejde, og kommunen for et godt samarbejde.
"En god proces kræver, at alle skal ville det, og når alle gør det, når vi sammen frem til et godt resultat."
Herefter blev der budt på pølser, og alle fik tilbuddet om en rundvisning i det store byggeri - enten via de mange trappetrin, eller en lift.
Planen er, at byggeriet skal stå klart i slutningen af 2015, og det gælder ifølge byggepladsleder Rasmus H. Jensen hele "pakken", dvs. både Kvickly, sundhedshus, plejecenter og parkeringskælder.
due

Publiceret 08 October 2014 10:35