Fra forsiden til bogen

Fra forsiden til bogen "Seth Sethsen - en krigermunk bag tremmer", der udkommer torsdag.

Seth Sethsen taler ud:

Ny bog om 'krigermunken'

Historien om livstidsfangen, der i 1985 skød og dræbte en taxachauffør i Albertslund, rulles op i ny bog

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Seth Sethsen har siddet i fængsel i Vridsløselille Statsfængsel i 29 år, siden en oktobernat i 1985, da han skød og dræbte en taxachauffør i Morbærhaven i Albertslund.
Dermed er han en af de indsatte i Danmarkshistorien, der har siddet længst tid. Hans liv rulles nu op i bogen ”Seth - en krigermunk bag tremmer”, der udkommer i morgen, torsdag.
Den giver en indsigt i hans liv, fra en opvækst i en helt almindelig familie med en hårdtarbejdende far, en grønlandsk mor og to søstre, til et liv bag tremmer.
Sådan dækkede AP sagen om "taxamordet" i 1985.

Fortæller detaljeret

I bogen ser den nu 59-årige Seth Sethsen, også kendt som “Grønlænder-Helge”, tilbage og fortæller detaljeret og uden filter om sin opvækst i Albertslund.
Om hvordan drengestreger, smårapserier og hashrygning eskalerede til at narkosalg og -misbrug, røverier, våbenhandel og et svingdørsliv ud og ind af ungdomsfænglser blev hverdagskost for den mere og mere utilpassede dreng. Som endte med at blive smidt ud af skolen i 7. klasse.
Og som nævnt gik det helt galt i 1985. Det der skulle have været et røveri, endte i hvad politi og presse kaldte ”et bestialsk rovmord”, da Seth Sethsen skød og dræbte taxachauffør Kurt Gaarn-Larsen.
En del af bogen er skrevet af forfatter Peter Grønlund og er færdiggjort af Thomas Jensen, i samarbejde med Seth Sethsen selv.

Læs mere om bogen og Seth Sethsen i AP i næste uge.

Sådan dækkede AP sagen om "taxamordet" i 1985.

null

Publiceret 05 November 2014 10:00