Fire medarbejdere fra Albertslund Kommune var for nylig i Irland for at få en plan, der skal mindske elevfrafald og få flere i ungdomsuddannelser.

Fire medarbejdere fra Albertslund Kommune var for nylig i Irland for at få en plan, der skal mindske elevfrafald og få flere i ungdomsuddannelser.

Flere lande sammen om at mindske elevfrafald

Internationalt samarbejde skal mindske elevfrafald i Albertslund

Af
Jørgen Brieghel

Hvordan kan man mindske elevfrafald og øge unges muligheder for at gennemføre en ungdomsuddannelse?
Det var overskriften for et fem-dages kursus, som blev holdt i Ennis i det sydvestlige Irland for nylig.
Tre medarbejdere fra Albertslund Ungecenter og kommunens internationale koordinator deltog i kurset.
Det blev afholdt i kirkerummet fra en nu nedlagt kirke fra 1400-tallet - en malerisk og inspirerede ramme om et alvorligt tema.
På kurset blev præsenteret konkrete løsninger og udviklingsmodeller fra England, Irland, Norge, Sverige og Grækenland.

Elevfrafald

“Temaet, elevfrafald, er særdeles relevant for Kommunes målsætning om, at mindst 85 procent af en årgang skal gennemføre en ungdomsuddannelse i år 2015 – og mindst 90 procent i 2020”, fortæller Gert Larsen, international koordinator i Albertslund Kommune.
Albertslund Kommune samarbejder i et andet projekt, RECIPE, med partnere i Grækenland, Irland, Norge og Portugal for at skaffe viden om, hvilke pædagogiske tiltag der rent faktisk virker i kampen mod unges frafald i skoler.
Endelig deltager Albertslund i et tredje internationalt projektsamarbejde, ART THERAPI. Kunst og kreative aktiviteter kan blive en vigtig ekstra resurse i arbejdet med børns udvikling.

Se de blinde vinkler

“Som internationalt partnerskab har vi en langt bredere base at trække på med flere forskellige erfaringer og formentlig også flere grunde til, at de unge dropper ud. Derfor får hver projektpartner også mulighed for at få flere idéer end, hvis vi lavede projektet hver for sig. Det sjove er, at når man skal forklare andre om sit eget system, så lærer man endnu mere om selv. Vi har brug for at ryste posen helt. Som kommuner, skoler og endda lande er der ting, vi gør uden at reflektere nok over det. Når vi får den internationale dimension med, så får vi øje på vores blinde vinkler,” siger Gert Larsen.

Publiceret 08 November 2014 09:00