Elisabeth fik en god snak om at cykle, og bagefter en tur i snerydnings-maskinen.

Elisabeth fik en god snak om at cykle, og bagefter en tur i snerydnings-maskinen.

6-årige Elisabeth:

Godt at cykle om vinteren

Både små og store fik en snak med Supercykelstien ved hygggeligt arrangement

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Selv om det er vinter og koldt, skal man da op i sadlen og cykle sig en rask tur.
Deet mener Elisabeth, 6 år, og det fortalte hun om, da hun onsdag efetrmiddag cyklede forbi Supercykelstiens arrangement på Trippendalstien.
På stien tæt ved Fakta havde folkene bag hovedstadens cykelstinet sat en kaffevogn op, og alle forbipasserende fik tilbudt kaffe eller varm kakao og en snak om at hoppe på den tohjulede i vinterperioden. Blandt dem altså Elisabeth.
Hun fortalte, at hun cyklæer næsten hver dag, både til skole og ud i skoven.
"Det bedste ved at cykle om vinteren er at kan cykle ud og finde et godt sted, hvor man kan lege med sne", sagde hun, og hun havde også et godt råd til dem, der har svært at komme ud på cyklen om vinteren.
"Måske kan de bare gå en tur i stedet for og så gå og kigge på sneen."

Konstruktiv kritik

Elisabeth var en af i alt 60 personer der kom forbi vinterkampagnens vogn. Her fik hun og flere andre børn også mulighed for en tur i traktoren, der rydder cykelstierne for sne om vinteren. Folkene her var også mødt frem, med maskine og hele udstyret.
"Vi fik en masse god konstruktiv kritik fra brugerne – blandt andet var der mange af brugerne der gerne vil have optegnet den orange streg igen", siger Lasse Skou Andersen fra Supercykelstien.
"Det må vi dog ikke på grund af Vejdirektoratet – så vi arbejder på at markere stien på en anden måde."
Mange fortalte, ligesom Elisabeth, om at de cykler i den kolde periode. 35-årige Martin var en af dem, og han cykler næsten hver dag:
"Det afhænger af humøret, hvor langt jeg cykler. Det bliver til alt lige fra 3 til 30 km."
Nogle dage er det bare til og fra skole med aflevering og hentning af barn og til arbejde, men andre dage cykler han også ind til København. Han er ikke i tvivl om, hvad der er det bedste ved at cykle om vinteren:
"Det er bare dejlig let. Man er ikke afhængig af bus og tog, og ofte kan det ikke betale sig at tage bilen. Det går langt hurtigere på cyklen, og skal jeg ud og handle, er det også meget nemmere, fordi jeg så har cykeltasken med. Og så ser man nye ting og har det godt med sig selv, når man kommer hjem."
Som tidligere omtalt var baggrunden for arrangementet, at Supercykelstierne i januar og februar har okus på at yde lidt ekstra vinteromsorg for cyklister, cykler og cykelstierne, i en tid hvor det kan være svært at komme op i sadlen.
Man kan læse mere på www.supercykelstier.dk/vinterkampagne.

Mange kiggede forbi kaffevognen på Trippendalstien.

Mange kiggede forbi kaffevognen på Trippendalstien.

Publiceret 06 February 2015 10:01