Olsen Banden kommer til Opera Galla

Årets Opera Galla koncert i Birkelundgaards gamle have byder på masser af pop, revymusik, filmmusik, populære operaarier og en stribe overraskelser

Af
Jørgen Brieghel

Det må ikke afsløres. Men fristelsen er for stor: Olsen Banden kommer til årets Opera Galla koncert i Birkelundgaards have.
Som indledningen til et musikalsk indslag med Bent Fabricius-Bjerre melodier vil Egon, Benny, Kjeld – og Yvonne indtage scenen. Vi har en formodning om, at Nordic Singers står for løjerne, men man ved jo aldrig….
Vi er nået til Opera Galla nummer 5, og dermed må man sige, at traditionen er fasttømret. Koncerten finder sted søndag den 31. Maj i Birkelundgaards smukke have.

Solisterne glæder sig

Forleden var fire af solisterne til koncerten på besøg på Birkelundgaard for at snakke de sidste praktiske ting igennem med Bjarne Dam og Jørn Jensby fra foreningen Kulturhuset Birkelundgaard, der står for koncerten.
Cecilia Hjortsberg, Randi Gislason, Magnus Gislason og Hans Lawaetz var i forrygende humør forud for koncerten. Magnus Gislason forklarede:
”Vi glæder os mere og mere til at være med i Opera Galla. Det er en dejlig tradition, og vi begynder nu at kende folk herude”.
Randi Gislason supplerer: ”Det er et smukt sted. Der er så dejligt i haven, og stemningen er altid i top. Det skyldes ikke mindst det professionelle arbejde, De frivillige i foreningen Kulturhuset Birkelundgaard gør. Alt klapper og fungerer – på et højt professionelt niveau. Og nu kender vi folk og hilser på mange herude”.

Årets program

I år er der en ny solist med på scenen, nemlig den svenske tenor Karl Rahmkvist.
”Og vi få selskab af musikere fra Det kgl. Kapel. Bassisten Mette Hanskov skulle egentlig have været til et andet arrangement, men hun fik det flyttet, fordi hun gerne ville være med i Birkelundgaard”, fortæller Magnus Gislason.
Programmet kommet til at bestå af en forrygende blanding popluærmusik, revymelodier, filmmusik, kendte arier fra opera og operetter – foruden Fabricius-Bjerre temaet og variationer over Carl Nielsen værker.
”Første afdeling kommer til at bestå af opera light og operette numre”, fortæller Randi Gislason. ”Efter pausen bliver det alt andet end opera! Det bliver f.eks. ABBA, Queen, Johnny Cash, pop og rock og sange, man kan synge med på”.
Der bliver traditionen tro soloindslag med musikerne fra Det kgl. Kapel.
Albertslundkoret er med og har fået sin egen sidescene i år. Koret er backup til solisterne, og til daglig dirigeres de faktisk af Randi Gislason, der er en af solisterne på scenen.

Billetter

Der kan stadig købes billetter til koncerten. Prisen er 100 kr.
Billetterne købes her:
- I længen til Birkelundgaard den 18. maj, kl. 17 - 19,
- I længen til Birkelundgaard den 26. maj, kl. 17 – 19.
Publikum tager selv stole med, og alt efter vejrliget, kan det svare sig at tage en trøje eller måske en paraply med – også selvom der er bestilt sol og sommer.
I haven kan man købe øl, vin, vand og kaffe, kager og grillpølser. Man må ikke medbringe drikkevarer selv.

Hans Lawaetz, Cecilia Hjortsberg, Randi Gislason og Magnus Gislason på Birkelundgaards plæne, hvor den store scene stilles op om et par uger. Opera Galla finder sted 31. maj.

Publiceret 15 May 2015 10:00