Stedet tegnes stadig af de unge, siger Niels Chr. Geil og Jeppe Skjold fra Forbrændingen.

Stedet tegnes stadig af de unge, siger Niels Chr. Geil og Jeppe Skjold fra Forbrændingen.

Forbrændingen 20 år:

Stadig mest for de unge, men...

Stedet retter sig i dag også til det mere modne publikum, lyder det fra 2016-staben

Af
Finn Due Larsen

Finn Due Larsen

Da flammen på Forbrændingen blev tændt i 1996, var det med et erklæret mål om at det skulle være de unges sted.
Sådan er det også i 2016, siger Jeppe Skjold, der har været leder på stedet de seneste tre år. Men der er dog en lille forskel i forhold til dengang:
"Vi er stadig drevet af frivillige grupper, og stedet tegnes af de unge, og afsættet er ungt. Men vi prøver også at få det mere modne publikum i tale", siger Jeppe Skjold.
Der i det jubilæumsprogram, der er sendt ud, blandt andet kan skæve til en koncert med Rugsted & Kreutzfeldt. En gruppe, som mange under 25 år næppe kender meget til.
"Men de er jo et eksempel på en "crossover" mellem generationerne, som vi kalder det. Stig Rugsted er en stor sangskriver, der har skrevet sange til blandt andre Burhan G.”
Jubilæums-sæsonen, der begynder lørdag, indeholder også børnejazz og et band som Citybois til april, der som bekendt nåede langt i X-Factor sidste år.
En gruppe, der må regnes som i den mere populære og salgssikre afdeling. Men selv om det kan synes et stykke væk fra den oprindelige pionerånd på stedet, så er der en helt bevidst plan med at brede viften af tilbud ud, siger Jeppe Skjold:
"Citybois henvender sig til de meget unge, og jo tidligere du kan få fat i de unge til at engagere sig i Forbrændingen, jo bedre."
Samtidig forsøger han man sig også med andre tiltag end musik, for at lokke de unge til. Sidste år var der f.eks. arrangeret EM i Tetris-spil i lokalerne.
Jeppe Skjold mener, at de økonomiske vilkår har ændret sig:
"Der er mere kamp om midlerne, det er blevet generelt sværere at søge offentlige midler. Det gælder for alle. Men vi klager ikke. Vi har et godt samarbejde med kommunen, der støtter os”.
Han slår fast, at nyskabende elementer stadig er i højsædet og nævner flere eksempler i programmet. For eksempel Suburban Summit, der på lørdag åbner jubilæums-sæsonen.

Publiceret 30 January 2016 06:00