Formandsskifte:

Kulturen skal føres videre

Kulturhuset Birkelundgaard har sagt farvel til formand Jørn Jensby og velkommen til Bjarne Dam

Af
Jørgen Brieghel

Efter fem år som formand for en af byens mest succesfulde foreninger har Jørn Jensby valgt at sige stop. På generalforsamlingen i foreningen Kulturhuset Birkelundgaard genopstillede han ikke. I stedet har han anbefalet Bjarne Dam, der med hans egne ord "Har gået ved siden af Jørn i fire år", og derfor ikke vil følge i Jensbys fodspor, men gå sine egne. Bjarne Dam blev valgt som ny formand. "På fem år har vi med Jørn Jensby som formand, det meste af tiden, fået skabt et kulturhus, som også politikerne har fået øje på. Det vil jeg føre videre, ligesom jeg vil føre den gode kultur i Kulturhuset videre: Alle der kommer til foreningens arrangementer skal føle sig som gæster. De skal opleve, at vi tager os af dem, er fit for fight og hygger om dem. Vi er nået til en milepæl – laden renoveres, og vi har fået en ny låneaftale. Nu skal vi lave mere af alt det gode, vi hidtil har gjort – og også lave nye og anderledes ting", siger Bjarne Dam.

Arbejdet båret frugt

Jørn Jensby har selv valgt at stoppe. Han opstiller som formand til AIF Senioridræt og mener, det er godt med nyt blod i Kulturhuset Birkelundgaard. "Jeg ser tilbage på mine fem år med meget stor glæde", siger han. "Sammen med en god bestyrelse har arbejdet båret frugt. Det hele begyndte med Susanne Storm Lind som formand, og med hendes store energi blev foreningen grundlagt. Hun måtte trække sig midt i perioden, og jeg trådte ind. På den ordinære generalforsamling i 2011 blev jeg valgt som formand. Vi har bygget en god bestyrelse op og en god forening med mange medlemmer. Nu er alle mulighederne der for at tænke nyt".

Yngre medlemmer

Bjarne Dam siger, at det er Jørn Jensbys skyld, at han kom ind i foreningen og at han blev opfordret til at gå ind i bestyrelsen. "Jeg har et par år kørt parløb med Jørn og har haft stor gavn af at se, hvordan han gør tingene. Vi har fået en virkelig velfungerende hjælpegruppe, der er forudsætningen for, at alle vore arrangementer kan lykkes. Dem skal vi værne om. Og vi skal forsøge at få flere til at gå ind i foreningen – de må meget gerne være under 80 år. Vi er jo ikke en pensionistforening", siger Bjarne Dam med glimt i øjet. Det er ingen hemmelighed, at man gerne ser flere yngre medlemmer i foreningen og vil udvikle arrangementer til også at matche de yngres behov.

God råd

På spørgsmålet, hvilke gode råd Jørn Jensby vil give sin efterkommer svarer han: "Jeg vil ingen gode råd give. Bjarne har været med og kan det hele. Men hvis bestyrelsen har brug for at få støtte undervejs, vil jeg altid være imødekommende. Jeg er naturligvis fortsat medlem af foreningen, men ikke som aktivt ydende. Jeg har dog lovet at afvikle den næste Galla Opera– som vi i øvrigt kalder Albertslund galla opera. Da vi jo får en rigtig flot støtte fra kommunen, er det helt naturligt, at vi vil kæde navnet Albertslund-navnet på vores arrangement – vi vil gerne fortælle omverdenen, at det er hele byens arrangementer", siger Jørn Jensby. I øvrigt skal det vel tilføjes, at der var fuldt hus til generalforsamlingen i foreningen for nylig, og ifølge den nye og den gamle formand var der fuld opbakning til bestyrelsens arbejde og stor tilfredshed med de arrangementer, der laves.

Publiceret 12 February 2016 11:00

SENESTE TV