Rapport:

Letbanen giver virksomheder lyst til at investere

Ny rapport viser, at den kommende letbane, som trafikministeren netop har sendt i udbud, allerede tiltrækker investeringer for 20 milliarder kroner til hovedstadskommunerne langs Ring 3

Af
Jørgen Brieghel

Der er på nuværende tidspunkt planlagt ejendomsinvesteringer for 20 mia. kr. i forventning til den kommende Hovedstadens Letbane, og at de 1,6 mia. kr. allerede er investeret. Det fortæller en ny rapport, som blev præsenteret for 120 erhvervsfolk, politikere og embedsmænd i Omegnens Tværpolitiske Letbane Forum onsdag på Christiansborg. Rapporten fra by- og erhvervsudviklingssamarbejdet LOOP CITY fortæller om planlagte, gennemførte og forventede investeringer i områderne omkring den kommende Hovedstadens Letbane, som Transportministeren netop har sendt i udbud. I følge Incentive, der står bag rapporten, stopper investeringerne ikke her. For erfaringerne fra letbaner i Europa viser, at letbaner tjener sig ind med 8-20 gange, og et forsigtigt skøn er, at letbanen de kommende 15-20 år vil tiltrække 25.000 nye arbejdspladser og 18.500 nye borgere, lyder meldingen fra Incentive i en pressemeddelelse fra konferencen.

Vækst og byudvikling

Derudover vurderer rapporten effekten af 10 projekter, som LOOP City-samarbejdet har planlagt for at understøtte investeringsklimaet i letbanekommunerne. Det er aktiviteter, som fremmer byudvikling, vækst, digitalisering og natur. LOOP CITY er et samarbejde mellem 10 kommuner langs Ring 3, Region Hovedstaden og staten om – på tværs af partiskel - at udnytte de store potentialer for by- og erhvervsudvikling, som letbanen bringer med sig. Hovedstadens Letbane, som kommer til at køre fra Lyngby, langs Ring 3 til Ishøj, forventes færdig i 2023-2024. Letbanen får en station tæt på Hersted Industripark i Albertslund Kommune, Glostrup Nord kommer stationen til at hedde.

Borgmester Steen Christiansen i samtale med Michael Svane, direktør i DI.

Borgmester Steen Christiansen i samtale med Michael Svane, direktør i DI.

Hersted Industripark

Borgmester Steen Christiansen (Soc.) var naturligvis med på konferencen. Hans udmelding er klar: ”Rapporten og konferencen, hvor en lang række eksperter holdt oplæg, viser, at der er et investeringspotentiale på 20 milliarder kroner i forbindelse med letbanen. Det potentiale skal vi udnytte i forhold til Hersted Industripark.” Folketingsmedlem Morten Bødskov, var vært ved konferencen i Omegnens Tværpolitiske Letbane Forum. Han siger om den kommende letbane: ”Letbanen bliver et enormt løft for borgere og erhvervsliv i Københavns Omegn og Hovedstaden. Mange tusinder vil få en lettere hverdag, når den kollektive trafik styrkes. Letbanen vil give et milliardboost i investeringer. Der vil blive skabt nye arbejdspladser, erhvervs- og boligområder i et omfang vi ikke har set i mange år. Med rapporten håber jeg, at signalet er klart til letbanens modstandere. Rapporten taler et tydeligt sprog. Et sprog om fremgang.”

Publiceret 28 October 2016 05:00

SENESTE TV