Spanske toner fyldte Albertslund

Den spanske Trio Péres Iñesta spiller afsluttende koncert i Rytterskolen 20. november

I sidste uge havde trioen et travlt program her i byen, for de tre spanske søskende – med efternavnet Iñesta – holdt koncerter flere utraditionelle steder. To skolekoncerter på Herstedvester Skole og Herstedlund, hvor små 200 børn fra fjerde og femte klasser fik mulighed for at høre kammermusik helt tæt på. De hørte om russiske Tjajkovskijs lidt bedrøvelige tilværelse, med manglende kunstnerisk anerkendelse og forfølgelse på grund af komponistens homoseksualitet. Hans 'Melankolske Serenade' afspejlede dette. Men også franske Debussys billedskabende musik blev eleverne introduceret for – og på Herstedvester Skole var spørgsmålene mange bagefter, så det var svært for musikerne at komme ud af skolens port igen.
Onsdag holdt trioen – der består af violin, klarinet og klaver – koncert for Albertshøjs beboere på Café Albertine, hvor mange ældre beboere var blevet fulgt ned i den nye, økologiske café hvor de her fik en anderledes oplevelse. Om aftenen spillede de koncert for beboerne i Vridsløse fængsel. De store bygninger huser jo nu flygtninge, der er på vej til at blive sendt ud af landet, og stemningen var meget intens under især Tjajkovskij og den tyske komponist Alban Bergs senromantiske toner. Torsdag spillede trioen koncert for alle de mange elever på Musikskolen, og især de små strygere og pianister fik her stor inspiration i deres egen musikudvikling.
Herstedvester Kirke og organist Jeppe Rönnow havde arrangeret koncerterne, der kunne gennemføres pga. af støtte fra Albertslund Kommunes kulturpulje, som gjorde et ophold muligt i Albertslund for trioen. De spiller normalt rundt i hele Europa, og er nu på en to ugers Danmarks-turne. Flere fonde har hjulpet til med gennemførelse af det hele – bl.a. Augustinus Fonden, Dansk Tennis Fond, og Det Obelske Familiefond. Foruden Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal.
Til koncerten i Rytterskolen ved Herstedvester Kirke medvirker cellist Luis Zorita, og de optræder her med både Beethoven, Bruch, Debussy og Alban Berg, i forskellige konstellationer. Koncerten er 20. november kl. 15.30 – og ikke kl. 19.30 som tidligere annonceret.

Publiceret 13 November 2016 05:00