Frank Rothstein startede i Klub Svanen. Nu er hans første pladeudgivelse klar.

Frank Rothstein startede i Klub Svanen. Nu er hans første pladeudgivelse klar.

Frank udgiver vinyl-EP:

Man bliver glad i låget af rockabilly

Frank Rothstein lærte at spille i Klub Svanen. På torsdag har han release-party på Wittrup Motel

Af
Jørgen Brieghel

”Man bliver glad i låget af rockabilly. Det er det hele: musikken, tøjstilen, attituden. Det er ukompliceret musik, der udtrykker stor livsglæde. Det er et godt miljø med rare og positive mennesker”.
Det siger Frank Rothstein. Gammel Albertslund-dreng, 44 år og nu bosiddende i Vanløse. Han har en god bid af vennekredsen herude og forældrene bor stadig i Gl. Vridsløse.
På torsdag vender han tilbage. Frank Rothstein holder release-party på udgivelse af sin nye EP.
”De første rundgange på trommesættet blev lært i Klub Svanen tilbage i 1988. Her blev musikinteressen grundlagt, og jeg var med i mit første band ”Rust” opkaldt efter Neils Youngs album af samme navn. Vi spillede rundt omkring på klubberne i Albertslund”, fortæller Frank Rothstein.
”Men tidligt blev jeg grebet af rock'n'roll og rockabilly. Jeg var nok lidt sær, fordi jeg meget tidligt hørte Texas Blues og f.eks. Stevie Ray Vaughan, mens mine kammerater hørte Wham eller Depeche Mode. Jeg var også med på bluesbølgen med Gary Moore men vendte alligevel tilbage til old school rockabilly”.
”Efter studentertiden hørte jeg om bandet Taggy Tones, der søgte en trommeslager. Jeg blev medlem af bandet og var med her i syv år, indtil jeg fandt over til 'konkurrenten' Wild Wax Combo som pianist.

"49 Women" er titlen på Frank Rothsteins EP.

Vinyl-EP

På et tidspunkt begyndte vennekredsen at høre andre musikgenrer, men Frank holdt fast og søgte oven i købet tilbage til den tidlige 50er-stil, hvor et af de bedst kendte navne er Fats Domino.
Frank Rothstein er uddannet folkeskolelærer og musiklærer. Han har gennem årene jobbet en del som musiker og har bl.a. spillet med Tamra Rosannes, Jes Holsøe og været med i en trio med Den Skaldede Kok. Han har spillet blues og jazz, men det er old school rockabilly, der rykker, og nu er han så klar med sin første pladeudgivelse. Hans helt eget projekt.”49 Women”
”Den bliver trykt i 500 eksemplarer som en vinyl-EP. Desuden er den på streamingtjenesterne som iTunes og Spotify. Det er en EP med fire numre, og jeg har fået masser af hjælp fra mit netværk”, fortæller Frank Rothstein.

Musikere fra USA

Den danske producer og musiker Morten Wittrock har skubbet godt på for at få udgivelsen sat i søen.
”En dag da vi gik en tur rundt om Damhussøen sagde jeg, at det kunne være fedt at lave en single. ”Gør det”, sagde Morten, og så satte vi os ellers sammen i hans køkken og idéudviklede. Der blev hentet suveræne musikere i vennekredsen, og på et tidspunkt drømte jeg om at få et par musikere fra USA med på pladen. Morten var frisk på, at vi kontaktede sangerinden Teresa James. Hun hørte et af pladens numre og sagde ja til at være med. Morten og jeg tog til USA og hørte en koncert med hende. Samtidig havde jeg booket to timers optagetid i et studie i Dallas. Vi mødtes med hende, hun indspillede sangen på vores grundbånd, og dagen efter tog vi hjem.”
Det var også på den tur, at et af pladsen numre ”Hurricane Boogie” blev til. Det fortæller om de oplevelser Frank og Morten havde i forbindelse med evakuering under en hurricane.
Mundharpespilleren Charlie McCoy blev også kontaktet, sagde ja, og spillede ind via en lydfil sendt til ham. Ingen USA-tur for Frank denne gang!
Endelig medvirker danske Sahra da Silva som sanger på et af EP'ens fire numre.

Release-party

Pladen præsenteres torsdag i Sallie's på Wittrup fra kl. 19-21. Kl. 20 spiller Frank og bandet, og så er der ellers mulighed for at købe EP'en og andet merchandise.
Man skal tilmelde sig på forhånd ved at gå ind på Wittrup Motels Facebookside.
Og hvorfor skal festen så lige holdes her?
”Her kom jeg meget som barn med mine forældre. Jeg kan stadig huske, at vi altid spiste æblekage i restauranten. Det var dengang, der var andre ejere. I dag er Claus Hansen og hans bror ejere af motellet, og det var efter at jeg havde deltaget i en 50'er temafest herude, vi aftalte, at jeg naturligvis skulle holde releaseparty.”
Ikke så mærkeligt. Det er autentisk, og 50-60er stilen matcher perfekt musikken på Frank Rothsteins første pladeprojekt.
”Forhåbentlig får jeg snart mulighed for at udgive et fuldt album. Men det er dyrt, så jeg skal helst have et pladeselskab i ryggen”, siger Frank Rothstein.
Se musikvideoen til "49 Women"

Publiceret 09 December 2016 08:00