Fit&Sund tager hul på en ny runde af 'Motion for livet'

Alle over 55 år får nu chancen for at komme i gang med at motionere gratis under ledelse af veluddannede instruktører

”Motion for livet” er et projekt med fokus på seniorers fysiske aktivitet. Det er et 5 ugers forløb for 55+ årige, som er relativt inaktive når det gælder motion og fysisk træning.
”Motion for livet” udspringer fra PAHA test-forløbet som Fit&Sund kæden også var en del af. PAHA (Physical Activity and Health in Ageing) er oprindeligt et videnskabeligt EU-projekt. Formålet med projektet var at undersøge, om man ved at tilbyde gratis kvalificeret træning til inaktive seniorer kunne få seniorerne til at fortsætte træningen efter projektets ophør og derved øge deres fysiske formåen og sundhed.

Gentager forløbet

Fit&Sund Albertslund har i løbet af efteråret gennemført et ”Motion for livet” forløb. Her var der så stor interesse for forløbet, at der blev oprettet hele tre hold, fyldt med træningsglade seniorer, hvor hvert hold trænede to gange om ugen.
”Som forløbet skred frem kunne deltagerne mærke en forbedring af deres kondition, styrke, smidighed, balance og koordination. På grund af den positive indvirkning på kroppen og sundheden, har størstedelen af deltagerne valgt at fortsætte på seniorholdene i Fit&Sund”, fortæller Signe Thorsen fra Fit&Sund Albertslund. ”Til at starte med kendte kun få af deltagerne hinanden, men de blev med tiden rystet godt sammen, og det sociale samvær var en vigtig del af forløbet”.

Hvorfor deltage?

”Ved at træne sin kondition, muskelstyrke, knogler og balance, mindsker man risikoen for sygdomme. Her er det videnskabeligt vist, at man kan mindske risikoen for hjertesygdomme, blodpropper, forhøjet blodtryk og stivhed i muskler og led, når man motionerer regelmæssigt. Samtidig holder man sin krop rørig, så hverdagens gøremål kan klares på egen hånd mange år fremad”, fortæller Signe Thorsen.

Hvem kan deltage

”Motion for livet” er for de 55+ årige, relativt inaktive med hensyn til motion og fysisk træning og derfor ikke pt. fitness-medlemmer/-udøvere.
Det koster ikke noget at deltage, så det er en god chance for at få begyndt at motionere og få seniortræning. Bortset fra den økonomiske fordel er der også et stort plus, at der knyttes instruktører til træningen.

Info-møde

Deltagerantallet er begrænset til 16 personer. Holdet træner i fem uger, og det første hold starter 17. januar.
Holdet træner to gange om ugen, og der er tilknyttet to uddannede personligere trænere som instruktører. Det er Ronnie Larsen og Thomas Kelm-Nielsen, der skal lede slagets gang.
Thomas Kelm-Nielsen står til dagligt for seniortræningen i Fit&Sund, hvor der eksisterer et aktivt seniormiljø med fokus på fysisk, mental og social sundhed.
Instruktørerne og træningsprogrammerne tager hensyn til, at deltagerne ikke er vant til at træne, så alle kan være med. Træningen vil bestå af let konditions-, styrke- og balancetræning. I løbet af de fem uger øges træningens intensitet gradvist.
Der holdes informationsmøde om ”Motion for livet”-projektet i Sundhedshuset, Skolegangen 1, i Albertslund onsdag 11. januar kl. 19.00. Tilmelding hos Fit&Sund på tlf. 43404140.

Publiceret 09 January 2017 05:00

Albertslund Posten nyhedsbrev

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få nyheder hver dag fra Albertslund Posten
SENESTE TV